Veslači Valent i MartinSinković, osvajači zlatne olimpijske medalje u Rio de Janeiru, došli su i do Hrvatske kuće. Osim hrvatskih medija, događaj je zabilježila i SNTV, televizijska agencija koja je bazirana na vijestima i koja će razgovor s braćom Sinković objaviti u više od 400 TV kuća u svijetu
 
NIKOLA BRALIĆ
- Ovo je dvojac koji može još dvije OI veslati, ali samo ako budu pazili na svoje zdravlje, a to baš ne rade. Oni sad prvenstveno sami moraju posvetiti više pažnje čuvanju zdravlja, ali i ljudi u klubu i reprezentaciji, savezu, moraju odraditi svoje. Npr. treba pomaknuti ne samo rasporede utrka na domaćem prvenstvu, nego i termin prvenstva, da mogu otići na odmor, da mogu napraviti regeneraciju, relaksaciju, da mogu otići živjet među svijet. Oni treniraju 6 sati dnevno, kad tome dodate posjete liječnicima, masaža, putovanja, znači da su 10 sati u tretmanu. To je strašna žrtva. Mora im se dati prilika da malo izađu iz toga. Ovdje će ostati nekoliko dana i ispuhati glave, ali već po povratku je državno prvenstvo, Valenta čeka operacija meniskusa. O tome nismo htjeli previše pričati, da ne ispadne da tražimo alibi. S druge strane i Martin je imao problema s trbušnim zidom, pa smo neke treninge malo oslabili ritam kako bismo ovdje uopće odveslali. No sve u svemu i rezultat i sve ovdje je odlično. Da se mene pita, već sutra bismo imali trening, no znam da se trebaju malo opustiti.
 
MARTIN SINKOVIĆ
- U utrku smo krenuli jako jer smo računali da bi nas Litavci mogli dobiti već na startu, možda čak i voditi do zadnjih 500 metara. Kako je utrka bila teška, uvjeti su bili teški, ali to je finale OI, normalno da je teško. Oko moje ozljede - bolje da mi se dogodila kad smo došli ovamo, nego 2 tjedna prije, jer bih onda tjedan dana mirovao. Nakon osvajanja zlata, na postolju jednostavno sam htio postati svjetsan da sam olimpijski pobjednik, mirno to sve shvatiti. Mi smo, nadam se ovim uspjehom i ovom medaljom skrenuli pozornost na veslanje. Mogu reći da je ovo zlato sigurno pokazalo da se u Hrvatskoj kvalitetno radi i svakom roditelju savjetujem da pošalje dijete na veslanje, neće pogriješiti. 
 
VALENT SINKOVIĆ
- Jest ozljeđeni smo obojica, ali nisu to bile neke ozljede da ne nastupimo. Nismo ništa skrivali nego nam se činilo da ne treba izlaziti s nečim što je nebitno za rezultat. Martinu se taj međurebreni mišić istegnuo kad smo došli ovamo i onda je veslao pod bolovima, ali ipak su ovo OI i mora se. Nakon osvajanja medalje miješali su nam se osjećaji, skako bih, trčao, slavio, a umoran si, ne možeš ništa. Razmišljam tko je uopće u svijetu veslanja uspio 29 puta za redom pobijediti. Nitko, osim možda nekih posada iz velikih zemalja, a ni oni nisu vjerojatno u nizu. Možda Redgrave. Sad, nakon 29 utrka i olimpijskoga zlata, nama će pritisak biti puno manji. Osvojili smo sve, sad možemo nešto i izgubiti. Najgore bi bilo da smo pobjedili 28 utrka i onda ovu zadnju, najvažniju, izgubili! Sad ću guštati gledati ostale naše sportaše i najvijati za njih. Htio sam otići navijati za Čilića, ali na žalost to se nije dogodilo. 
 
 IZVOR Press Hrvatska kuća Rio