Povratak sportaša: 16. kolovoza – 15:00 hrvanje (Starčević), 19:30 skokovi u vodu (Marić), 19. kolovoza – 21:30 atletika, streljaštvo (Ivančević, Kolak, Matošević, Šimić, Vrajić, Žunić, Gorša, Gustin, Marović, Pejčić, Perec)…
 
20. kolovoza – 17:30 atletika, jedrenje (Perković, Cupać, Fantela, Kostov, Marenić, Mihelić, Mratović, Stipanović), 22. kolovoza -  15:00 vaterpolo (Hrvatska olimpijska vaterpolska reprezentacija), 20:30 rukomet (Hrvatska olimpijska rukometna reprezentacija), 22:15 – boks (Hrgović), Blanka Vlašić se vraća u 13:45 u Split, 24. kolovoza – 13:15 taekwondo, veslanje (Ana i Lucija Zaninović, Grgić, Martin, Valent i Martin Sinković), 15:00 košarka (Hrvatska olimpijska košarkaška reprezentacija).
 
Košarka: Hrvatska u četvrtfinalu 
 
Hrvatska košarkaška reprezentacija posljednju utakmicu skupine B na olimpijskom turniru odigrala je protiv Litve (Hrvatska - Litva 75:55 13:21, 34:20, 28:14), ali dobra vijest je kako su naši već prije tog susreta matematički osigurali četvrtfinale. Jedino još nije poznato tko će biti protivnik Hrvatske u četvrtfinalu, Srbija ili SAD.
 
Podsjetimo, prije naše utakmice Brazil je nadigrao Nigeriju 86-69 (15-16, 27-15, 17-21, 27-17), čime je Hrvatska matematički osigurala četvtfinale, a nakon toga Španjolska je pobjedom nad Argentinom zakomplicirala hrvatsku skupinu do kraja i dovela našu reprezentaciju pod imperativ pobjede u dvoboju s Litvom, ako želi izbjeći Amerikance u četvrtfinalu.
 
Rukomet: Hrvatska potopila Tunis
 
Hrvatska rukometna reprezentacija uvjerljivom pobjedom 41:26 (25:10) protiv Tunisa osigurala je 1. mjesto u skupini A olimpijskog turnira i u četvrtfinalu će igrati protiv Poljske...
Babićeva izabrana vrsta bez kalkulacija je odradila grupnu fazu. Mogla je poput vaterpolista porazom protiv Tunisa izabrati Brazil, izbjeći Dansku i Francusku prije finala, no nisu naši rukometaši o tome htjeli ni čuti i uvjerljivom pobjedom potvrdili su prvo mjesto u skupini A te tako u najboljem mogućem raspoloženju dočekuju četvrtfinale.
 
Atletika: Sandra teškom mukom izborila finale
 
Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković osigurala je plasman u finale bacanja diska na Olimpijskim igrama u Riju, ali tek trećim hicem u kvalifikacijama...
 
Hrvatska atletičarka stigla je u Rio kao apsolutna favoritkinja za osvajanje zlata, no kvalifikacije su prošle s puno više drame nego što je itko očekivao. Naime, taman kad je počelo natjecanje spustila se snažna kiša i učinila uvjete za bacanje iznimno teškima.
 
Sandra je svoj prvi hitac poslala u zaštitnu mrežicu, a drugi je bio dovoljno dugačak, no završio je izvan označenog polja. Našla se aktualna olimpijska pobjednica pod velikim pritiskom, no njezin posljednjih hitac bio je pravi i sa 64.81 metra Perković je prebacila normu i prošla u finale.
 
IZVOR Hina FOTO Reuters