Bio sam naivan, nisam se pridržavao taktike i bio sam krut, izjavio je nakon poraza u polufinalu Filip Hrgović.
 
Filip Hrgović nije se uspio plasirati u finale olimpijskih igara u Rio de Janeiru u superteškoj kategoriji do 91 kilograma nakon što je u polufinalu izgubio od svjetskog prvaka Francuza Tonyja Yoke na bodove 1-2.
 
- Teško mi je sad išta reći, nisam bio u meču, ruke su letile posvuda, nije bilo kretanja, a sve to zbog nepridržavanja taktike. Boksao sam kako je Francuz želio, bio sam preravan, a i iznenadili su me njegovi direkti. Kao da sam se pripremao da ih primam, a ne izbjegavam. Stvarno sam ispao naivan - izjavio je razočarani Hrgović, kome je pukla lijeva arkada, a blizu pucanja je bila i desna.
 
- Želio sam minimalno olimpijsko finale i razočaran sam. Moram radit na sebi i popravit te greške. Na sljedećim Olimpijskim igrama osvojit ću zlato, ako budu primali profesionalce - otkrio je Hrgović svoje planove.
 
Trener Leonardo Pjetraj bio ja jako nezadovoljan načinom na koji je Hrgović odradio polufinale.
 
- Nisam zadovoljan s Filipom, bio je krut i teretan, a ništa što smo se dogovorili glede taktike nije ispoštovao. Dogovorili smo se da prvi napadne, pa se izmakne i opet napadne, a on je radio pojedinačne udarce. Francuza se moglo dobiti samo udarcima u seriji, a on ga nije probijao. Joka je vrlo brz i tehnički spreman borac da ne bi iskoristio loš dan protivnika. A Hrgović je danas bio loš, psihološki ne sasvim spreman - komentirao je borbu Pjetraj.
 
Bila je to repriza njihove bore sa svjetskog prvenstva u Dohi kada je Francuz također pobijedio na bodove u četvrtfinalu.
 
- U odnosu na tu borbu, Hrgović je danas bio čak i malo bolji. Ali to nije dovoljno da se postane olimpijskim prvakom.
 
Hrgović je na putu do bronce u 1. kolu bio slobodan, u osmini finala je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Turčina Alija Erena Demirezena, a potom je u četvrtfinalu tehničkim nokautom porazio Kubanca Leiniera Peru.
 
Hrgoviću ostaje utjeha da je osvojio prvu boksačku olimpijsku medalju za Hrvatsku od samostalnosti, a postao je i četvrti Hrvat s osvojenim odličjem u boksu, nakon zlata Mate Parlova iz Muenchena 1972. i Antona Josipovića u Los Angelesu 1984., te bronce Damira Škare iz Seula 1988. Sve te medalje osvojene su u poluteškoj kategoriji. Najbolji rezultat od samostalnosti na OI dosada je bilo četvrtfinale Stipe Drviša iz Atlante 1996. također u poluteškoj kategoriji.
 
Yoka je postao prvi Francuz koji je ikada nastupio u olimpijskom finalu superteške kategorije.
 
- Boksao sam taktički sjajno i mislim da sam zaslužio pobjedu i većom bodovnom razlikom. Bio sam prebrz za Hrgovića - izjavio je Francuz podrijetlom iz Konga, koji je svoju boksačku tehniku usavršavao na Kubi.
 
IZVOR Press Hrvatska kuća Rio FOTO Damir Senčar/HINA