Hrvatski zbor sportskih novinara, kao krovna cehovska udruga reagira na odluku koju je HNS donio, o oduzimanju akreditacije za praćenje utakmice Hrvatska-Turska novinaru Sportskih novosti, Draženu Antoliću.
 
HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ
g. Davor Šuker, predsjednik
g. Damir Vrbanović, izvršni dopredsjednik
g. Tomislav Pacak, glasnogovornik
 
u Zagrebu, 4.9.2016.
 
 
Poštovana gospodo,
 
Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN), kao krovna cehovska udruga ponovo mora reagirati na odluku koju je HNS donio, ovoga puta o oduzimanju akreditacije za praćenje utakmice Hrvatska-Turska novinaru Sportskih novosti, Draženu Antoliću. Mi prvi apsolutno zagovaramo red i poštivanje privatnosti svakoga sportaša, a posebno nogometaša, koji su definitivno pod najvećim "povećalom" medija. Ipak, ne smatramo da se jednostranim, naglim i rezolutnim rješenjima, poput oduzimanja akreditacije može stvoriti dvosmjerna komunikacija HNS-mediji, za koju smo i u prošlom našem pismu napisali, a i tijekom kontakata s djelatnicima HNS-a (poglavito s onima zaduženim za medije i sigurnost) naglasili da - nedostaje, da ju treba unaprijediti!
 
I ponovno, ali ovoga puta ne kao molbu, nego kao zahtjev, obraćam vam se u ime Izvršnog odbora Hrvatskog zbora sportskih novinara, da se sjednemo za isti stol, da vidimo gdje se odnosi mogu i moraju poboljšati, s obje strane. Siguran sam da HNS-u nije cilj medijske djelatnike spriječiti u praćenju jedne od najuspješnijih, medijski najpraćenijih i najgledanijih hrvatskih reprezentacija, ali isto tako i svih ostalih izabranih vrsti, pa u konačnici i domaćega prvenstva na svim razinama. Zato očekujem vaš odgovor i sastanak što skorije, a znak dobre volje i razmišljanja u pozitivnom smjeru svakako bi bio povratak akreditacije kolegi Draženu Antoliću iz Sportskih novosti odmah po primitku ovoga dopisa.
 
Srdačno vas pozdravljam. 
Jura Ozmec, predsjednik HZSN-a