Novinar Jutarnjeg lista i dopredsjednik Hrvatskog zbora sportskih noviniara Nikola Lipovac i naredne dvije godine će obnašati dužnost predsjednika Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe (SEESJA).


Lipovac je predsjednik SEESJA-e o osnivanja udruge 2014. godine, a na kongresu u Kukljici na otoku Ugljanu aklamacijom je dobio novi mandar čelnika udruge koja okuplja sportske novinare iz Mađarske, Turske, Grčke, Makedonije, Rumunjske, Moldavije, Crne Gore, Srbije, BiH, Bugarske i Hrvatske. U Kukljici je izabran i novi Izvršni odbor SEESJS-e u kojem su, osim Lipovca,  
Mađar Gyoergy Szoelesi, Dušan Jocić iz Srbije, Murat Agca iz Turske, te Bugarin Mihajlo Delev, koji je ponovno izabran za glavnog tajnika. Lipovčev izbor potvrda je dobra rada u protekle dvije godine, te statusa HZSN-a, koji je vrlo aktivan u ovoj udruzi, ali i Svjetskoj udruženju sportskih novinara (AIPS). Na kongresu je istaknuto da gotovo isti problemi muče sportske novinare iz svih zemalja jugoistočne Europe, a najavljena je i aktivnija uloga SEESJA prema nacionalnim olimpijskim odborima i AIPS-u.


U sklopu kongresa održano je i predavanje na temu "Sportski turizam i sportsko novinarstvo", na kojem je po prvi puta prezentiran jedinstveni koncept nazvan "Tournalist", kojeg je osmislio Btravel, jedan od partnera HZSN-a. "Tournalist" je predstavio član uprave Btravela Belizar Zečić, a radi se o aplikaciji koja jamči najbrži pronalazak prijevoza i smještaja širom Europe i svijeta po garantirano niskoj cijeni, a koju bi uskoro mogao prihvatiti i AIPS.
Započeo je i tradicionalni malonogometni turnir novinara na terenima u Kaliju, a hrvatska reprezentacija sportskih novinara je izgubila u prvom susretu od Makedonije s 2-4. Pogotke su za našu novinarsku vrstu zabili Milan Stjelja iz Nove TV i Marko Cvijanović iz Novog lista. Turnir koji okuplja devet selekcija završava u ponedjeljak.