U izaslanstvu HZSN-a bili su predsjednik Jura Ozmec i član Izvršnog odbora Lovorko Magdić te predsjednik SEESJA Nikola Lipovac, dopredsjednik HZSN.
 
U Cankarjevom domu u Ljubljani 13. prosinca održan je izbor najboljih sportaša Slovenije - "Športnik leta". Četvrti put zaredom najbolji slovenski sportaš je skakač Petar Prevc, najuspješnija sportašica Tina Trstenjak, olimpijska pobjednica u judu, a u izboru slovenskih sportskih novinara najuspješnija ekipa je hokejaška reprezentacija koja je izborila plasman na Zimske olimpijske igre 2018. u Južnoj Koreji. 
 
Izaslanstvo HZSN-a u sastavu Jura Ozmec, predsjednik HZSN-a, te članovi IO-a Nikola Lipovac i Lovorko Magdić na poziv slovenskih kolega bili su nazočni svečanosti na kojoj su također bili i predstavnici strukovnih organizacija sportskih novinara iz Austrije i Švicarske. 
 
Povodom velikog jubileja, 25. godišnjice izbora najboljih slovenskih sportaša koje tradicionalno organizira Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS), predsjednik Jura Ozmec predao je posebno priznanje HZSN-a slovenskim kolegama za dugogodišnju uspješnu organizaciju završne svečanosti na kojoj se proglašavaju najbolji sportaši godine. Tom prigodom među ostalim izaslanstvo HZSN-a razgovaralo je sa slovenskim kolegama o dosadašnjoj uspješnoj suradnji, kao i aktivnostima koji slijede u idućem razdoblju.