Kad Hrvati feštaju autobus vozi na dva kotača, a kako to rade susjedi Slovenci... - prenose Sportske novosti
 
Hrvatska i Slovenija izborile su plasman u polufinale Svjetskog prvenstva u Francuskoj i tako došle na korak do teoretske mogućnosti o igranju međusobnog finala za zlatnu medalju. Pobjede nad Španjolskom, odnosno Katarom, donijele su ih na 60 minuta od mogućeg finala, a igrači obiju reprezentacija slavili su već u autobusu na putu od dvorane prema hotelu.
 
Slovenija je iskoristila posrtanje Njemačke protiv Katara i svladala bogatu državu s Arapskog poluotoka za veliki polufinale protiv Francuza, dok je Hrvatska još jednom potvrdila kako je riječ o konstanti i još jednoj potvrdi da smo rukometna velesila.
 
Iako su na prvi pogled dvije malene susjedne države gotovo identično slavile u autobusu, usporedimo li snimke, lako je prepoznati razlike u mentalitetu dvije povijesno bliske, a opet u temperamentu različite nacije.
 
Dok su s jedne strane 'kauboji' skakali po autobusu i njihali ga, igrači Slovenije su mirno, kulturno, sjedili, na svojim sjedalima i tek si u ludoj radosti dopustili povisiti ton. Izbornik Veselin Vujović im je dao da se opuste. Ipak su stigli do polufinala, a i on je nešto južnijeg i istočnijeg mentaliteta...
 
PRENOSIMO Sportske novosti FOTO facebook