- Emocije su se smirile. Sama činjenica da bi s ovim rezultatom bio šesti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru govori sve. Bilo je kvalitetno natjecanje i ludnica. Ne mogu biti ništa drugo nego ponosan i motiviran za dalje - rekao je Žunić
 
Hrvatska atletska reprezentacija Beograd napušta bez medalje, no tri finala naših predstavnika na Europskom dvoranskom prvenstvu ocijenjena su kao uspjeh.
 
Najbolji plasman ostvario je Stipe Žunić u bacanju kugle osvajanjem 5. mjesta, slijede ga plasmanom na 7. mjestu Ivan Horvat u skoku s motkom i Ana Šimić u skoku u vis. Ivana Lončarek došla je do polufinala na 60 m prepone, a u kvalifikacije nisu prošli Zvonimir Ivašković na 60 m, Mateo Ružić na 400 m i Filip Mihaljević u bacanju kugle.
 
- Iskorak su tri finala u odnosu na prošlo prvenstvo kada smo imali jedno finale. Usto prošli smo put nastupili s troje, a sada sa sedam atletičara i to je iskorak - rekao je predsjednika Hrvatskoga atletskog saveza Ivan Veštić naglasivši kako zbog ozljeda u Beogradu nismo mogli računati na dva jaka aduta, Andreu Ivančević i Blanku Vlašić.
 
- Minimalni je cilj bio jedno finale, a maksimalni jedna medalja. Svejedno, s tri finala napravili smo kvalitativni iskorak - istaknuo je  izbornik atletske reprezentacije Mladen Katalinić.