Tko je kriv? Zaštitari ili policija. Tko je zakazao u još jednom navijačkom ispadu koji je dobio brutalniju dimenziju u spoznaji da je razjareni pripadnik Torcide uzeo u ruke šipku te mahnito vitlao prema igračima Rijeke i sucu Zebecu? – piše Igor Flak, novinar VL
 
U Hajduku se brane činjenicom da znatna financijska sredstva izdvajaju plaćajući osiguranje utakmice. Navijač je uhićen, 15 dana provest će u pritvoru i tu će se ova priča i ovaj slučaj završiti. Nitko neće odgovarati za ovaj propust i tako će biti sve dok jednog dana netko od navijača ne izgubi – glavu. 
 
No, veći je problem što se još jednom bavimo samo posljedicama, a ne uzrocima stanja u našem društvu koje su dovele ili dovode do naglašenog porasta navijačkih ispada proteklih godina. Porast nasilja na svim razinama u društvu, nije drukčije ni na globalnoj svjetskoj razini, ipak otkrivaju da smo u jednoj dubokoj moralnoj, etičkoj i egzistencijalnoj krizi. Dok čovjek koji vodi najtrofejniji hrvatski klub čeka jedno maratonsko
 
Torcidin transparent “Morem plovi jedna mala barka” pravi je problem našeg društva suđenje zbog osnovane sumnje da je utajio milijunske iznose poreza, dok sudačka organizacija “režira” prvenstva i dok to sve politika gleda prekriženih ruku, cijeli problem vidimo u nezadovoljnim navijačkim korpusima koji gdjekad, apsolutno za svaku osudu, pribjegnu radikalizmu. 
 
No, kad već spominjemo navijače, onda mi se Torcidin transparent “Morem plovi jedna mala barka” ispisan ćirilicom na svijetloplavoj podlozi upućen Armadi čini kao civilizacijski poraz. No, tu se Torcida poistovjetila s mnogim snagama upravo u našem društvu, ali i snagama koje sigurnim koracima marširaju i većim dijelom zemaljske kugle. A gdje je tu nogomet i čemu zapravo služi taj cijeli HNL? Strast prema igri, koja je čarobna, težnja da pobjednik bude onaj koji je u igri najvještiji, igra koja bi trebala spajati, a ne razdvajati ljude, eto, iz tjedna u tjedan gubi svoju utakmicu. I zbog svega ovoga zapravo svjedočimo jednom opasnom plesu oko šipke – politike, kriminala i društva.
 
 PRENOSIMO Večernji list PIŠE Igor Flak FOTO Miranda Cikotić/Pixell