Na sastanku je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za sport Janica Kostelić najavila izradu nacrta Nacionalnog programa sporta.
 
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je u ponedjeljak, 13. ožujka 2017., izaslanstvo Hrvatskog olimpijskog odbora na čelu s predsjednikom Zlatkom Matešom. Uz predsjednika Vlade bila je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za sport Janica Kostelić.
 
Razgovarali su o rezultatima postignutim u 2016. godini, kao i o pripremama za predolimpijsku 2017. godinu u kontekstu nastupa hrvatskih sportašica i sportaša na Zimskim olimpijskim igrama -  PyeongChang 2018.
 
"Predsjednik Vlade pohvalio je aktivnosti Hrvatskog olimpijskog odbora, krovne organizacija hrvatskoga sporta te istaknuo kako su nastojanja da se hrvatski sport unaprijedi ojačana i osnivanjem Središnjeg državnog ureda za sport. Dodao je da je važno raditi na poboljšanju uvjeta za bavljenje sportom te pritom pohvalio brojne izvrsne rezultate hrvatskih sportaša, koji su važni promotori Hrvatske u svijetu", stoji u priopćenju Službe za odnose s javnošću Ureda predsjednika Vlade RH u kojem se navodi i da je izaslanstvo HOO-a izvijestilo predsjednika Vlade o aktivnostima u predolimpijskoj godini u kojoj planiraju povećati sredstva olimpijskim kandidatima.
 
Na sastanku je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za sport Janica Kostelić najavila izradu nacrta Nacionalnog programa sporta.
 
Izvor HINA Foto Patrik Macek/Pixell