Kad pobijediš u važnoj nogometnoj ili bilo kojoj sportskoj utakmici, postoje junaci te pobjede. I naša nogometna reprezentacija u petak navečer (Hrvatska - Ukrajina) imala ih je. – piše Robert Junaci, novinar VL.
 
Od Kalinića koji je nastavio svoj niz iz Fiorentine i zabija ključne golove, preko Mandžukića koji se, kao i u Juventusu, žrtvovao za momčad, pa Modrića koji je Hrvatsku vodio kao što vodi Real, čak i Pjace koji sad nije dobio ništa, ili Kramarića koji je dobio par minuta, pa do Ante Čačića.
 
Ako je čovjek vratio atmosferu među igrače koji su, kao što je Halilhodžić u Dinamu znao reći, držali glave pognute kao visibabe, a sad su im kao suncokreti, ako ima rezultate, ako ga igrači prate, onda imamo izbornika koji zna svoj posao u ovom našem mentalitetu. A to je teže nego na sustavu “once” složiti taktiku. Svi ti ljudi u reprezentaciji i oko nje naš sportski ponos drže visoko. 
 
Iako se u godinama naše samostalnosti, osim kad je postojala nacionalna euforija pa smo u Hajduku i Dinamu imali dva kluba bratska, uglavnom govorilo o problemima i nesposobnosti organizacija, ali prije svega aktualne vlasti, ovaj put junaci utakmice Hrvatska – Ukrajina upravo su njezini organizatori. Drugi pobjednici, ovaj put čak i veći od igrača utakmice, predstavnici su vlasti i navijači. 
 
Naime, detaljna priprema utakmice i kontrole zbog bojazni od novih problema s navijačima dovele su do toga da organizacija utakmice bude besprijekorna. Navijači su navijali, što im i samo ime govori i što je njihova srž. Bez riječi uvrede suparniku, režimu, bilo kome, bez neprimjerenog skandiranja. Da, to što se u petak dogodilo na stadionu u Maksimiru i oko njega bio je nogomet, sportska predstava koja veseli. Gospodo navijači, pokazali ste da možete i još kako znate, a i vlast je pokazala da se može, pa i da zna kako obaviti i posao na pravi način. Zato je više ne možemo optuživati da ne zna, da ne može. Bude li novih učestalih problema na stadionima, onda samo možemo reći da nisu htjeli napraviti ono što znaju.
 
 PRENOSIMO Večernji list PIŠE Robert Junaci FOTO Reuters