U Karlovcu je u protekla dva vikenda (2. i 9. travnja) održano 17. Otvoreno prvenstvo Karlovca u mini i super mini rukometu na kojemu je sveukupno nastupilo 168 momčadi s više od 2.400 rukometaša i rukometašica, dječaka i djevojčica rođenih 2006. i 2007. godine i mlađi, iz svih dijelova Hrvatske.
 
PRVI TURNIR (2. travnja)
RŠK Karlovac pripao je naslov najbolje momčadi 2007. godišta, a kod djevojčica naslov su odnijele igračice RK Korčula 
 
Mali karlovački rukometaši su u finalnoj utakmici pobijedili vršnjake Rukometne škole Valpovka iz Valpova sa 13:10 čiji su igrači osvojili 2. mjesto. U susretu za 3. mjesto RK Viro Virovitica je sa 12:7 pobijedila vrđnjake RK Maksimira Pastele iz Zagreba.
 
Najboljim igračem i golmanom turnira proglašeni su igrači RŠK Karlovac Crisstiano Matić i Bruno Župčić. Naslov najboljeg strijelca ponio je Adam Tomković iz Valpovke. U najbolju petorku turnira dječaka izabrani su: Matko Moslovac (Viro Virovitica), Antonio Matijašec (Maksimir Pastela), Lovro Mihaljević (Valpovka), Josip Krvarić i Nol Velimirović (oba RŠK Karlovac).
 
Kod djevojčica najbolja je ekipa RK Korčule koja je s 13:12 pobijedila RK Samobor. U susretu za 3. mjesto RK Ogulin je nadigrao RK Čakovec pobjedom od 13:11.
 
Marija Sardelić iz Korčule proglašena je za najbolju igračicu, a za najbolju vratarku proglašena je Marta Franceković iz Samobora. Najbolji strijelac je Viktorija Novak iz Zrinskog, dok su u najbolju petorku izabrane: Lana Vilović (Korčula), Valentina Jakšić (Samobor), Hana Kovačević (Ogulin), Nika Vučić (Ogulin) i Gabrijela Novak (Zrinski).
 
DRUGI TURNIR (9. travnja)
Djevojčice RŠ Vučići i dječaci RK Rudar iz Ruda pobjednici kod 2006. godišta
 
U konkurenciji djevojčica 1. mjesto osvojile su mlade rukometašice Rukometne škole Vučići iz Zagreba koje su u finalu pobijedile ekipu RK Lokomotiva iz Zagreba sa 9:7. U susretu za 3. mjesto ekipa RK Darde pobijedila je RK Trnina iz Križa sa 7:6. 
 
U najbolju petorku prvenstva izabrane su: Iva Prčić i Katarina Cvetko (Darda), Lorena Marenić (Trnine), Iva Štefan (Vučići) i Ana Papić (Lokomotiva). Za najbolju vratarku turnira proglašena je Marta Turkalj (Vučići), najbolji strijelac Ivana Frakli (Lokomotiva), a najbolju igračicu Klara Petrašević (Vučići). 
 
U konkurenciji dječaka rođenih 2006. godine i mlađi 1. mjesto osvojila je momčad RK Rudar iz Ruda koja je u finalu pobijedila momčad RK Poleta iz Dugog Sela sa 11:10. U susretu za 3. mjesto ekipa RŠK Karlovac pobijedila je RK Poreč sa 11:6. 
 
Najbolji vratar bio je Mihael Bartolić (Rudara), najbolji strijelac Fran Kokot Miloš (Polet) i najbolji igrač Fran Martinko (Rudar), dok su najbolju petorku prvenstva izabrani su Mateo Mihalić i Borna Kovačić (Karlovac), Marin Šajatović (Polet), Davor Petrušić (Rudar) i Mauro Brkić (Poreč).
 
Prvenstvo se igralo u tri karlovačke sportske dvorane (ŠSD, OŠ Dubovac i OŠ Grabrik), a male rukometašice i rukometaše došli su pozdraviti predsjednik Karlovačke sportske zajednice i Zajednice sportova Karlovačke županije Želimir Feitl, županijski pročelnik za sport Željko Šančić i karlovački gradonačelnik Damir Jelić.
 
DONACIJA RUKOMETNOJ ŠKOLI KARLOVAC
 
KiK, europski tekstilni distributer iz Njemačke i Hrvatski zbor sportskih novinara donirali su Rukometnoj školi Karlovac dvije garniture (20 kompleta) dresova. Donaciju je predsjedniku RŠK Karlovac Milošu Đankoviću uručio glavni tajnik HZSN Marijan Bakić.
 
 PRENOSIMO KAportal/KAŠonline www.kaportal.rtl.hr PIŠE Darko Lisac FOTO Boris Ožanić/RŠK Karlovac