Nakon duge i teške bolesti danas je u 65. godini preminuo Tomislav Židak, jedan od najvećih hrvatskih sportskih novinara svih vremena, dugogodišnji novinar, urednik i kolumnist Jutarnjeg lista i Sportskih novosti.
 
Tomislav Židak rođen je u Vugrovcu kraj Zagreba 1953. godine. Karijeru sportskoga novinara započeo je 1977. godine u Sportskim novostima. Počeo je s manjim sportovima, ali relativno brzo postao je prvo pero našeg najpoznatijeg sportskog dnevnika. Naravno, najviše je pisao o nogometu, a posebno o zagrebačkom Dinamu čiji je bio i veliki navijač. Izvještavao je s brojnih svjetskih i europskih nogometnih prvenstava i olimpijskih igara. Od 1999. godine piše u Jutarnjem listu, a serija njegovih kolumni 'Iz maksimirske šume' koja se objavljivala u subotnjem magazinu Jutarnjeg lista objavljena je u knjizi.
 
Židak je za svoj rad dobio brojne nagrade a 2015. je proglašen novinarom godine u izboru Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN).
 
IZVOR Jutarnji list
 
U ime Hrvatskog zbora sportskih novinara telegram sućuti obitelji Židak,
Jutarnjem listu i Sportskim novostima poslao je predsjednik HZSN Jura Ozmec.
 
„Poštovani kolege i obitelji Tomislava Židaka,
u ime Hrvatskog zbora sportskih novinara i svoje osobno šaljem vam izraze najdublje i najiskrenije sućuti. Žile je svima nama bio, jest i ostat će uzor. Njegov stil, njegov duh, njegova energija ne može nestati, jednostavno ne smije. Jedan od najvećih hrvatskih novinara svih vremena sklopio je oči zadnji put, ali je nama ostavio svoje razigrane rečenice, visoke kriterije i bezgraničnu ljubav prema cijelom sportu, najviše hrvatskom.
Hvala ti Žile na svemu. JURA OZMEC, HZSN“