Dugogodišnji novinar i voditelj, a sada tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca, diplomirani novinar iz Šenkovca Tomica Jakopec, novi je predsjednik Sekcije sportskih novinara Međimurja
 
Osim novog predsjednika koji je izabran na Izvanrednoj sjednici Sekcije sportskih novinara Međimurja održanoj još početkom ožujka, izabran je i novi Izvršni odbor kojeg će uz 36-godišnjeg Tomicu Jakopca činiti: tajnik Darko Jambrović te članovi Josip Freiler, Mladen Grubić i Zlatko Premuš. Jakopec je iznio plan djelovanja Sekcije u 4-godišnjem mandatu a odnosi se na: 
 
- reguliranje članstva, 
- osnažiti djelovanje Sekcije, 
- organizirati radionice i predavanja, 
- osmisliti stručna putovanja i 
- ponovno uvesti dodjelu godišnjih priznanje za sportsko novinarstvo. 
 
Nedavno se u razgovoru za Međimurske novine www.mnovine.hr Jakopec osvrnuo na razloge zašto je prihvatio nominaciju za čelno mjesto lokalne sportske udruge međimurskih sportskih novinara.
 
- Dosadašnji predsjednik Željko Kraljić još je prošle godine zbog osobnih razloga podnio ostavku. U vakuumu koji je nastao Sekcija je funkcionirala ali ne na način koji je mogla. Kada su me kolege kontaktirale i rekle kako bi me željeli predložiti za Kraljićevog nasljednika, što bi s obzirom da sada radim u Zajednici sportskih udruga Čakovca bilo dobro rješenje, prihvatio sam tu čast i odgovornost - izjavio je Jakopec i nastavio:  
 
- Kraljić je uložio puno energije i vremena u rad Sekcije, pokrenuo nekoliko akcija i sve su bile odlično odrađene, pokrenuo je i ideju o dodjeli godišnjeg priznanja za fair play potez u sklopu izbora najsportaša Međimurske županije, poboljšao je komunikaciju s našom središnjicom u Zagrebu, Zborom sportskih novinara Hrvatske... Ostavio je više nego pozitivan trag, a na tom temelju planiramo nastaviti i dalje raditi. Njegovo iskustvo može puno pomoći.. 
 
Naglasio je i kako je novinarstvo, a posebice sportsko, u teškoj situaciji što zbog financija, što zbog snižavanja profesionalnih standarda, a dijelom i zbog zakonodavstva. Govoreći o tome kako rijetko koja redakcija ima novinara koji se bavi samo sportskim izvještavanjem kazao je da se u evoluciji novinarskog posla kolege pokrivaju više područja, a nerijetko uz to su i voditelji, snimatelji, montažeri i spikeri…
 
- Sportsko novinarstvo u lokalnim medijima dobiva novu konturu i obrise i tome se moramo prilagoditi - zaključio je i dodao kako će jedan od njegovih prvih poteza biti reguliranje članstva. 
 
- Na papiru nas ima 24, a u realnosti je da je ta brojka puno manja. Kroz naredne tjedne kontaktirati ćemo svakoga od njih i saznati kako ih možemo potaknuti na aktivniji rad. K tome imamo neke nove kolegice i kolege koji izvještavaju o međimurskom sportu te ćemo i njih uključiti u rad Sekcije. Dosta naših članova su honorarni dopisnici koji taj posao rade iz ljubavi prema sportu dok stalna primanja ostvaruju kao profesori, odvjetnici, poduzetnici ili umirovljenici, tako da ćemo se posvetiti i njima. Ono što mogu najaviti kao prvi korak je radionica na kojoj će nam profesorica hrvatskog jezika i dugogodišnja lektorica govoriti o pisanju sportskih tekstova i izvještaja... Podjednako o stilistici, gramatici i pravopisu. U planu je i radionica koja bi uključivala predavača iz Zagreba. Uglavnom, kroz poznanstva, rad i podršku krovne nacionalne sportske organizacije tražit ćemo načine kako poboljšati naš rad, omogućiti profesionalni rast naših članova, poboljšanje i kvalitetu rada naših medija kao i kvalitetnije izvještavanje o međimurskom sportu, čime na kraju svi dobivamo. 
 
U svojoj četverogodišnjoj viziji rada planiraju organizirati i posjete redakcijama nacionalnih sportskih medija i Hrvatskom olimpijskom odboru. Istaknuo je i kako će nastojati da članovi zajedno otputuju na sportske priredbe i događaje utakmica nacionalne nogometne vrste, rukometni Euro 2018. ili na slična veća sportska natjecanja u Hrvatskoj. Jedna od želja je i ponovno vraćanje dodjele priznanja za lokalno sportsko novinarstvo u sklopu godišnjeg Izbora najboljih sportaša Međimurja. 
 
- To priznanje dodjeljivalo se do prije osam godina nakon čega se prestalo. Izvršni odbor Sekcije će uputiti zahtjev Zajednici sportskih udruga i Saveza Međimurske županije s kojom odlično surađujemo da se ponovno uvede dodjela tog priznanja, ali ne samo za sportsko novinarstvo već i za cjelokupnu medijsku promociju međimurskog sporta. Tako će za priznanje osim sportskih novinara konkurirati moći konkurirati i fotoreporteri, snimatelji, montažeri ali i članovi sportskih klubova koji redovito pišu i šalju izvješća, vijesti, rezultate i dijele informacije, objavljuju ih na vlastitim web stranicama ili na društvenim mrežama - naglašava novoizabrani predsjednik HZSN-ove Sekcije Međimurja. 
 
Iako ga posljednja tri mjeseca od kada je prihvatio posao tajnika Zajednice sportskih udruga Čakovca publika više ne može vidjeti na malim ekranima, Tomica Jakopec nije do kraja napustio novinarstvo jer inače ne bi mogao biti izabran za predsjednika Sekcije. Radi kao dopisnik HINA-e za Međimursku županiju s kojom ga veže ugovorna obveza. 
 
- Tko jednom proba novinarstvo nikad do kraja ne izađe iz njega - istaknuo je za kraj bivši urednik Čakovečke televizije i VTV televizije te dugogodišnji sportaš i dobitnik nagrade HZSN za rad u lokalnim medijima 2006. godine.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
1. SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA SEKCIJE SPORTSKIH NOVINARA MEĐIMURJA
 
Novi Izvršni odbor Sekcije HZSN Međimurja okupio se na prvoj sjednici koja je bila održana u subotu 8. travnja na čakovečkim Gradskim bazenima „Marija Ružić“. 
 
 Izvršni odbor donio je jednoglasnu odluku o sudjelovanju na humanitarnom malonogometnom turniru u  Belici povodom Dana Međimurske županije. Kako je izvijestio predsjednik Tomica Jakopec turnir će  bit održan 22. travnja, a osim ekipa novinara sudjelovat će i sastavi Županijske bolnice Čakovec, PU  međimurske i Međimurske županije. Izvršni odbor prihvatio je i prijedlog  člana Mladena Grubića da  Sekcija sportskih novinara svake sljedeće godine organizira turnir u jednom drugom međimurskom  mjestu, a povodom Dana županije. Od ostalih točaka usvojen je prijedlog o održavanju Radionice o  sportskom izvještavanju koja će biti održana početkom svibnja, a predavač će biti dugogodišnja  lektorica i profesorica hrvatskog jezika Dijana Savić. Intencije radionice je ukazati na najčešće  pravopisne i stilske pogreške u sportskom novinarstvu. Izvršni odbor je zaključio kako se nakon ove  treba organizirati i radionica iz sportske fotografije. Prihvaćen je i prijedlog o sudjelovanju u  obilježavanju 30. obljetnice Univerzijade '87 koje će se obilježiti krajem svibnja u sklopu Dana Grada  Čakovca kroz izložbu i panel diskusiju u Centru za kulturu gdje će biti i prikazan kratki dokumentarni  film. Sukladno odluci sa Skupštine Sekcije HZSN Međimurja odlučeno je da će se za „Fond solidarnosti“ za članove Sekcije prikupljati po 50 kuna godišnje, a sredstva će se iskoristiti za posjet bolesnim članovima i/ili kupnju vijenaca za preminule članove. Ako se za takvo nešto ne ukaže potreba sredstva će biti iskorištenja za organizaciju jednog godišnjeg druženja za članove čiji će organizator svake godine biti drugi član Izvršnog odbora. Zaključeno je da će se Izvršni odbor sastajati barem jednom u tri mjeseca.  
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
IZVOR Sekcija HZSN Međimurja