U Seulu, u Koreji je počeo 80. Kongres AIPS-a, Svjetske udruge sportskih novinara. Prema uobičajenom rasporedu, kontinentalne sekcije su prve zasjedale, a Europa je održala izbore za sve izvršne pozicije. Ostale kontinentalne sekcije će tek održati izborne kongrese
 
 
Charles Camenzuli s Malte, dosadašnji glavni tajnik, je novi predsjednik AIPS Europe, nakon što se dosadašnji, Ioannis Daras iz Grčke, povukao. Novi glavni tajnik je Predrag Milinković iz Srbije, a rizničar je ostao Murat Agca iz Turske. Članovi Izvršnog odbora, izabrani među 11 nominiranih su: Lev Rosošik (Rusija), Gianfranco Coppola (Italija), Dumitru Graur (Rumunjska), Nastasia Marinjina (Bjelorusija), Sotiris Triantafyllou (Grčka), Michalis Gavrilides (Cipar), Michael Schuen (Austrija), Gyorgy Szollosi (Mađarska) i Marc Ventouillac (Francuska). Između njih 9 izabrat će se dopredsjednik, ali zbog maksimalnog broja glasova (sve 33 zemlje) i dugogodišnjeg iskustva u vodećem tijelu AIPS Europe, najviše šanse ima Lev Rosošik iz Rusije.
 
Uoči izbora Skupština AIPS Europe (nekadašnji UEPS) potvrdila je počasne pozicije Ioannisu Darasu, te dugogodišnjem članu Izvršnoga odbora, Guenteru Pfeistlingeru iz Austrije, koji se na ovom Kongresu oprostio od rada u AIPS-u, nakon više od 40 godina aktivnog sudjelovanja i u posljednjih 25 godina članu i iznimno aktivnom predsjedniku rukometne komisije AIPS-a. Budući da je Izvršni odbor AIPS-a na sjednici održanoj prije početka Kongresa odlučio da se strogo drži Statuta, svi dužnici su prvo morali pokriti troškove, prvenstveno godišnje članarine i eventualno neplaćene AIPS iskaznice. Zbog toga Velika Britanija i Švedska nisu mogle glasati.
 
U obraćanju AIPS Europi, predsjednik AIPS-a, Gianni Merlo, objavio je da je lani izabrani predsjednik AIPS Azije odstupio jer su to zemlje članice od njega tražile, a razlog je moguća korupcija u AIPS Aziji, koju je sad već bivši predsjednik izgleda odobravao i priklonio joj se. AIPS je tim potezom dokazao čvrstinu u borbi protiv korupcije i svih ostalih negativnosti u sportu i sportskom novinarstvu u cijelome svijetu. Dobra vijest je također da će AIPS ponovo organizirati nagradu za najbolje sportske novinare cijeloga svijeta, o čemu će se detalji znati vrlo skoro. 
 
 Hrvatsku na Kongresu predstavlja Jura Ozmec, predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara,  član dosadašnjeg Izvršnog odbora AIPS-a i kandidat za rizničara AIPS-a, na izborima koje će AIPS  održati za 2 dana u olimpijskom Pjongčangu.