- Mene svaki Draženov rođendan potiče da nešto izdamo ili da nešto promoviramo u Muzeju, a ovaj dan mi je dan patnje, kaže Draženova majka - piše Dražen Brajdić, novinar VL.
 
Prije 24 godine, u 17 sati i 20 minuta, na kišnoj njemačkoj autocesti, prestalo je kucati srce Dražena Petrovića. Golf kojim je tog dana upravljala Draženova djevojka Klara Szalantzy, njemačka manekenka i košarkašica, zabio se u kamion koji se prepriječio na cesti. 
 
Jako sam tužna na ovaj dan 
 
U tim fatalnim trenucima Dražen je spavao i, nažalost, više se nikad probudio nije. Svima nama taj je gubitak ostao urezan duboko u kolektivno sjećanje, a Draženova majka Biserka ga i danas osjeća svakodnevno, sve ove 24 godine. Dakako, najveća praznina u njenoj duši je na Draženov rođendan (22. listopada) i na dan kada smo ga svi nepovratno izgubili (7. lipnja). 
 
- Mene svaki Draženov rođendan potiče da nešto izdamo ili da nešto promoviramo u Muzeju, a ovaj dan mi je dan patnje. Ne želim da se na taj dan nešto novo događa, kada znam da je on na taj dan otišao. 
 
Kao i obično, Biserka će i danas najveći dio dana provesti na Mirogoju, pored sinove grobnice gdje će joj prilaziti znani i neznani. Jedni da bi joj i 24 godine poslije izrazili sućut, a drugi da bi joj izrazili divljenje što sve čini da sjećanje na košarkaškog Mozarta nimalo ne blijedi. Zbog njena enormnog angažmana sjećanje na Dražena živi i danas. Uostalom, o Draženu dokumentarac snima čak i jedna turska televizija. 
 
- Na nedavnom Final Fouru bila sam njihov gost, i oni su me upoznali sa ženom koju sam sve ovo vrijeme željela upoznati. To je tadašnja košarkašica Hilal Edebal, treća osoba u tom automobilu u kojem je Dražen stradao. 
 
A toj gospođi nije bilo lako upoznati majku velikog sportaša čijim je posljednjim trenucima svjedočila. 
 
- Rekli su mi da se pribojavala susresti me, no kada smo se upoznale potpuno se otvorila. Nažalost, nakon te nesreće imala je tri operacije na mozgu pa se mnogih stvari i ne sjeća. Pitala sam ju kako je Dražen bio raspoložen, što je posljednje što je pričao, no nije se mogla sjetiti. No, zato se virtuoznog i nasmijanog Dražena sjećamo svi koji smo ga ikad gledali na djelu pa je tako, očito putem video-zapisa, snažan dojam ostavio i na jednog zadarskog tinejdžera. 
 
Doživio sportsku nepravdu 
 
- Taj dečko je doživio neku sportsku nepravdu nakon čega je sa svih svojih 16 medalja došao u Zagreb i ostavio ih na Draženovu grobu. Majci je rekao da ide k prijatelju, a ona se uspaničarila kada je vidjela da nema niti jedne medalje, no laknulo joj je kada ga je navečer vidjela jer se isti dan vratio iz Zagreba - ispričala nam je Biserka dodavši: 
 
- Osim svojih medalja, a našli smo ih još barem 16, ljudi na grobu ostavljaju i pjesme koje su sami napisali, crteže i štošta drugoga. Godinama pokušavam odgonetnuti zašto je tome tako, ali ne uspijevam. Za njih je očito Dražen bio puno više od košarkaša pa će se valjda zato o njemu snimati i igrani film.
 
 PRENOSIMO Večernji list PIŠE Dražen Brajdić FOTO Sanjin Strikić/Pixell