Biro AIPS-a, radno izvršno tijelo Svjetske udruge sportskih novinara na sastanku u Vigevanu, u Italiji, je donijelo odluku da će Jura Ozmec, predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara, do daljnjega obnašati funkciju glavnoga tajnika AIPS-a.
 
Ozmec je na Kongresu AIPS-a u Koreji prije mjesec dana aklamacijom izabran za rizničara udruge, ali se na istom Kongresu zbog zdravstvenih razloga povukla dosadašnja glavna tajnica, Australka Ros Morris. Kako AIPS po trenutačnom Statutu nema funkciju glavnoga tajnika kao izbornu, već na natječaj, Biro je odlučio da će do daljnjega, a najdulje do idućeg Kongresa u Antaliji (Turska) AIPS predstavljati Jura Ozmec kao v. d. glavnoga tajnika, uz funkciju rizničara. 
 
Biro AIPS-a  čine predsjednik, Gianni Merlo (ITA), prvi dopredsjednik Esat Yilmaer (TUR), potpredsjednik s najviše izbornih glasova Evelyn Watta (KEN), predsjednici kontinentalnih sekcija u izmjenjivom ritmu svake godine - prvi je Charles Camenzuli, AIPS Europa, s Malte, te rizničar i glavni tajnik. Biro se sastaje najmanje tri puta tijekom godine, kako bi pripremili administrativne i druge obaveze AIPS-a, organizirali materijale i sastanke Izvršnoga odbora i ostale radne obaveze AIPS-a, uključivši stalne veze s najvišim sportskim tijelima širom svijeta.
 
Od ostalih odluka Biroa svakako je važno naglasiti kako je i AIPS izravno pogođen krizom u Zaljevu. Naime, iduće je godine bilo predviđeno da se uz izdašnu financijsku pomoć Katarske udruge sportskih novinara i katarskih sponzora obnovi svjetska nagrada za sportske novinare. 
 
Predsjednik Merlo i rizničar/v.d. glavni tajnik Ozmec, uz pomoć ostalih članova Biroa zaduženi su za izradu prijedloga kako naći financije ne samo za organizaciju nagrade, od koje AIPS nikako ne odustaje, već i za funkcioniranje AIPS-a u idućim godinama. 
 
Podsjetimo, AIPS okuplja više od 7500 sportskih novinara širom svijeta, a inicijalni natječaj za najbolje svjetske sportske novinare prije 2 godine u Abu Dhabiju je okupio gotovo 2000 radova u 8 kategorija. Očito postoji zanimanje sportskih novinara širom svijeta za takvu nagradu, koja bi prema zamisli prije krize u Zaljevu postala godišnja. 
 
No, AIPS već dulje vrijeme s najvećim sportskim svjetskim federacijama (FIFA, UEFA, IAAF, IHF itd) pokreće i održava projekt "Mladi novinari", u kojem su već nekoliko puta na trošak AIPS-a sudjelovali i hrvatski mladi sportski novinari, koji su na velikim svjetskim sportskim događajima uz iskusne novinare učili tajne zanata. Da bi se taj projekt nastavio, pojačao, povećao i poboljšao, da bi Magazin AIPS-a i dalje izlazio, da bi funkcionirala web stranica (www.aipsmedia.com), da bi funkcionirale sportske komisije i unaprjeđenje uvjeta sportskim novinarima na svim sportskim borilištima, da bi nacionalne udruge imale podršku u svojim nastojanjima da poprave uvjete rada sportskim novinarima u svojim zemljama, ali i da se svi zajedno uspješno bore protiv modernih zala u sportu, poput utjecaja kladioničara na namještanje rezultata, doping, a i lažne vijesti i loše obrazovanje sportskih novinara, AIPS treba stabilnu financijsku situaciju i miran način rada, pa je jasno da ne može funkcionirati bez glavnoga tajnika.
 
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jura Ozmec
Novinar, komentator, urednik i voditelj (1962). Diplomirao na Filozofskom fakultetu te na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. 
 
Na Radiju 101 1984. pokrenuo sportsku redakciju i bio njezin prvi urednik. Od 1987. u sportskoj redakciji TVZ-a/HTV-a. Urednik i voditelj u svim sportskim i informativnim emisijama HTV-a, uključujući program Za slobodu, od 1992. komentator i reporter, a od 1993. zamjenik i/ili pomoćnik urednika Sportskog programa, 2000–02. i 2007. urednik Sportskog programa. Izvršni urednik projekata Olimpijskih igara u Ateni 2004. i Derbi 2006, samostalni voditelj projekata Mediteranskih igara u Bariju 2003. i Olimpijskih igara u Pekingu 2008. 
 
Od 2011. glavni urednik Sportske televizije Hrvatskoga olimpijskog odbora (HOO). 
 
Od 2003. u četiri mandata predsjednik Hrvatskoga zbora sportskih novinara (HZSN), dopredsjednik Europske udruge sportskih novinara 2006–10, član Izvršnog odbora AIPS-a (Svjetske udruge sportskih novinara) od 2013. godine. 
 
Dobitnik nagrade Marija Jurić Zagorka HND-a 2003, godišnje nagrade HRT-a 2008. U dvama mandatima predsjednik Etičke komisije HRT-a.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------