Karlo Ledinski novinar Večernjeg lista u broju od 29. lipnja 2017. piše kako Šukera i Mamića uopće nije briga za naš nogomet i kao argument navodi igrače HNL-a koji već godinu dana nisu plaćeni od strane svojih klubova – piše Željko Mataja, član HZSN-a.
 
Zašto Ledinski nije optužio predsjednika Sabora i zastupnike jer donose zakone zbog kojih se iz dana u dan povećava broj nezadovoljnih građana, a osobito onih kojima prijeti ovrha zbog beznačajnog duga kojim se dovodi u pitanje gubitak kuće ili stana? 
 
Sportski novinar kao javni djelatnik dužan je znati da Hrvatski nogometni savez nije socijalna ustanova kao što ni država nije poštanski pretinac za ispunjavanje nečijih očekivanja ili želja, a da osobe poput Davora Šukera ili Zdravka Mamića nisu dužne polagati račune o svojoj djelatnosti sportskim novinarima nego tijelima koja su ih izabrala s odgovarajućim ovlaštenjima. Izvan svih su demokratskih i pristojnih načina putovi kojima, u obezvrjeđivanje javnog djelovanja,  nastupaju naši mediji kad se upliću u razloge zbog kojih, recimo, Davor Šuker nije sudjelovao na ceremoniji Nogometnog kupa Hrvatske.  Jednako je nedopustivo spočitavati predsjedniku HNS-a što je zapušteno stanje nogometne infrastrukture. U usporedbi s našim gospodarstvom, tako se čini, u nogometu je slično, ali nije gore. Naprotiv, iznad logike je poimanja jer u izrazito lošem gospodarstvu imamo vrhunske nogometne uspjehe kojima mogu zavidjeti ekonomski moćnije države.
 
Koliko je tendenciozan i zlonamjeran Večernjak svjedoči, u istom broju, nastavak komentara  urednika Igora Flaka osvrtom na reagiranje Torcide i udruge „Naš Hajduk“ nakon kritike Zdravka Mamića. Urednik podražava njihov napad na čelništvo HNS-a, koje je prema njihovom mišljenju,  krivo za stanje na travnjacima naših nogometnih klubova. Sve dok naši sportski novinari podržavaju ulične mase različitih udruga iza kojih stoje anonimni lideri koji koristeći aktualna događanja napadaju demokratski ustrojene institucije imat ćemo baš sve ono što čini naš nogomet onakvim kakvi smo sami u njemu. 
 
Zar stvarno netko misli da je vodstvo HNS-a krivo što su nezadovoljni brojni simpatizeri Hajduka pa umjesto da svoju kritiku usmjere ne njegovo vodstvo napadaju sposobne pojedince HNS-a. Nije stranačko prebrojavanje članova HNS-ovih dužnosnika stvar politike nego činjenice da prostorima Hrvatske dominiraju članovi HDZ-a koji, na sreću, ne mogu i nisu mogli utjecati na činjenicu da je NK Rijeka ,iz grada neupitne podrške SDP-a, osvojila dvostruku krunu. Samo izrazito tendenciozni (izbjegavam reći glupi) ljudi mogu gledati nogomet u uskim navijačkim okvirima i zanemariti njegovu  ulogu moćnog socijalnog agregata koji je, doslovce, u stanju pomiriti politiku koja građane želi posvađati uz pomoć uličnog nasilja. 
 
Zdravka Mamića su svi čuli na posljednjoj konferenciji za tisak ali malo je njih slušalo i uvažavalo činjenice koje je iznosio. Većina kao i Večernji list u njegovoj osobi ima lik koji svojom popularnosti zamračuje  razloge sudbine države, kamo sreće, da je kao nogometna. Nažalost prepuštena je mnogima koji je ne zaslužuju.
 
PIŠE Željko Mataja, sportski teoretičar i publicist, član HZSN
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NAPOMENA Stavovi izneseni u komentaru nisu nužno stav HZSN-a.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------