Na prigodnoj svečanosti organiziranoj u HOO-u, dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden ujedno i predsjednica Komisije za rodnu ravnopravnost u sportu te Alma Papić,koordinatorica za fondove i programe EU u HOO-u, uručile su licencije polaznicama europskog programa školovanja za obavljanje visokih rukovodećih poslova u sportu, prema projektu SUCCESS  (Strengthening good governance in the European sport community by providing women with necessary competencies in order to support gender balance and equality in decision-making in sport structures).
 
Riječ je o europskom projektu kojeg su pokrenuli olimpijski odbori Italije, Francuske, Češke, Litve, Slovačke i Hrvatske. Upravo je HOO bio vodeći partner u projektu za koji je u 2015. godini dobio potporu iz programa Erasmus+: Sport, najvećeg programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za razdoblje do 2020. godine. Cilj ovog projekta jest doprinos europskom cilju u postizanju pune rodne ravnopravnosti u upravljačkim tijelima i na mjestima odlučivanja u sportskim organizacijama do 2020. godine.
 
Višemjesečno školovanje, koje je prošlo 48 sportskih djelatnica iz šest europskih zemalja, polaznicama je omogućilo novu razinu znanja i razumijevanja iz područja ustrojstva sportskih organizacija, strateškog upravljanja, upravljanja ljudskim resursima, financijama, marketingom i organizacijom velikih sportskih priredbi.
 
Uvjerenja o znanju upravljanja dobilo je osam hrvatskih sportskih djelatnica iz različitih udruga, a među njima najviše je prvih operativki nacionalnih sportskih saveza. Licencije su dobile: članica Izvršnog odbora Zajednica sportskih udruga grada Rijeke Vera Begić Blečić, glavna tajnica Zajednica sportskih udruga grada Vinkovaca, Mirjana Bošnjak Kobaš, glavna tajnica Hrvatskog klizačkog saveza Melita Juratek Cipek, predsjednica Sportske zajednice grada Zadra Snježana Jurinić, glavna tajnica Hrvatskog sportskog plesnog saveza Dragana Majcen, glavna tajnica Hrvatskog triatlon saveza Nataša Preis-Bedenik, stručna suradnica u Sportskoj zajednici Osječko-baranjske županije Mirna Rajle Brođanac i glavna tajnica Hrvatskog biciklističkog saveza Ivana Ruszkowski.
 
- Vi ste generacija novog europskog znanja sportskog upravljanja. Koristite ga a ja ću biti najponosnija ako to znanje primijenite za što ste i pozvane. Ovo je misija. Ostanite umrežene ne samo u ovome već i inicirajte umrežavanje unutar hrvatskog sporta - kazala je dopredsjednica Paliković Gruden čestitajući dobitnicama ovog važnog uvjerenja.
 
U ime sportskih djelatnica, HOO-u i njegovom vodstvu zahvalila se polaznica SUCCESS-a, predsjednica Sportske zajednice grada Zadra Snježana Jurinić naglasivši važnost obrazovanja djelatnika na lokalnoj razini kojeg smatra temeljem razvitka sporta u zajednici. 
 
Čestitka predsjednika i glavnog tajnika HOO-a mladim strijelcima
 
Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i Josip Čop uputili su čestitku mladim hrvatskim strijelcima koji su  na Svjetskom juniorskom prvenstvu u streljaštvu u njemačkom Suhlu osvojili zlatnu, srebrnu i dvije brončane medalje.
 
„Iskrene čestitke svim članovima juniorske streljačke reprezentacije i njihovim trenerima na sjajnim ostvarenjima na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Uvjereni smo da će vam ovi rezultati biti poticaj za daljnji nastavak svakodnevnog treniranja i da će većina od vas uspjeti ispuniti normu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju gdje od vas i naših već renomiranih olimpijaca očekujemo nove radosti", stoji u čestitci čelnika HOO-a. 
 
Zadovoljstvo sjajnim nastupom svojih nasljednika nije krila ni bivša streljačka olimpijka a danas pomoćnica glavnog tajnika HOO-a  za pravna pitanja Biserka Vrbek koja naglašava da rezultate koje su na svjetskom juniorskom prvenstvu ostvarili Bjelovarčanin Marin Maričić koji je osvojio zlatnu, a  Dugorešanin Borna Petanjek brončanu medalju u disciplini zračna puška 10 metara te ekipna srebrna medalja u trostavu s MK puškom za ekipu u kojoj su bili Borna Petanjek, Andrija Mikuljan i Denis Tomašević, dok su Borna Petanjek, Miran Maričić i Andrija Mikuljan u zračnoj pušci osvojili broncu nisu slučajni nego su rezultat sustavnog stručnog rada i njihovog iznimnog  talenta. 
 
- Ne vidim niti jedan razlog da ova sjajna  juniorska generacija ne nastavi sa žetvom medalja i u seniorskoj konkurenciji - zaključila je Vrbek. 
 
 
Izvor HOO