Na poziv predsjednika Odbora za Nagradu "Dražen Petrović" olimpijca Damira Martina, ujedno i dopredsjednika HOO-a, u četvrtak 31. kolovoza održana je  sjednica Odbora i izabrani najuspješniji i daroviti mladi sportaši koji će primiti ovu Nagradu za 2017. godinu.
 
Tko su nagrađeni, a dolaze iz redova svjetskih i europskih osvajača odličja, saznat ćemo na svečanom uručenju Nagrade koje će se održati u ponedjeljak, 11. rujna 2017. u  12 sati u Muzejsko-memorijalnom centru "Dražen Petrović" u Zagrebu?  
 
Među dobitnicima ove prestižne Nagrade HOO-a koja datira iz 2007. godine danas se nalaze brojna olimpijska imena poput dvostruke zlatne u bacanju diska Sandre Perković, brončane u taekwondou Martine Zubčić i brončanog boksača Filipa Hrgovića. Najupješniji prema Pravilniku o Nagradi, odabiru se u objema konkurencijama i u kategorijama pojedinaca, parova, štafeta ili posada, ekipa te najveće nade hrvatskog sporta. 
 
 
Članovi Odbora za Nagradu Dražen Petrović, njih 13, predstavnici su Vijeća HOO-a, Komisije sportaša HOO-a, Hrvatskog kluba olimpijaca (HKO) Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), te Sportskih novosti (SN), a u sastavu za 2017. su: HOO: Morana Paliković Gruden, Damir Martin i  Boris Mesarić 
Komisija sportaša: Tamara Boroš, Snježana Pejčići Mario Todorović
Hrvatski klub olimpijaca: Dubravko Šimenc, Martina Zubčić i Tamara Boroš
Hrvatski zbor sportskih novinara: Vinko Knežević, Nikola Lipovac i Dea Redžić 
Sportske novosti: Mario Zorko
 
Izvor/HOO