U nastavku kvalifikacijske utakmice za nogometno SP 2018. između Hrvatske i Kosova, koja je u subotu prekinuta u 21. minuti zbog lošeg stanja maksimirskog travnjaka natopljenog kišom, hrvatska reprezentacija slavila je sa 1-0 (0-0) pogotkom Domagoja Vide u 74. minuti.

 - Nema lakih utakmica, to je pokazala i ova utakmica. Čeka nas sjajan ambijent tamo, čim se mi ne možemo podičiti. Volio bih da imamo uređeni stadion i bolju atmosferu. Imamo svega malo više od 48 sati za pripremu, odlučit ću prije same utakmice tko će igrati u Turskoj. Nemamo problema s ozljedama ili kartonima, drago mi je zbog toga - naglasio je Ante Čačić.

Hrvatska je tako prestigla Ukrajinu koja je jučer s 2:0 pobijedila Tursku i zasjela na vrh skupine. No, sada su vatreni prvi sa 17 bodova.
 
Izvor HINA
 
HNS Danas u 14.30 sati ipak nastavak prekinute utakmice Hrvatske i Kosova
 
Danas u 9:00 sati u Zagrebu je održan sastanak Fife s predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza i Kosovskog nogometnog saveza (FFK) i službama zaduženima za organizaciju utakmice na kojem je utvrđeno kako će se utakmica Hrvatska - Kosovo nastaviti od 22. minute u nedjelju 3. rujna u 14:30 sati.
 
Nakon jučerašnjeg prekida utakmice uslijedila je intenzivna komunikacija između oba saveza s Fifom i Uefom te je donesena odluka da novi sastanak bude održan u nedjelju u 9:00 sati. Uoči sastanka, FIFA delegat i suci te predstavnici momčadi pregledali su maksimirski travnjak te je ustanovljeno da se na njemu danas može igrati.
 
Uzimajući u obzir FIFA Pravilnik, koji nalaže obavezni nastavak utakmice unutar 24 sata ako to uvjeti na terenu dozvoljavaju, kao i činjenicu da je gotovo nemoguće pronaći novi termin odigravanja utakmice, pronađen je kompromis između Fife, dva saveza i uz znanje Uefe da se utakmica nastavi u nedjelju u 14:30 sati od 22. minute kada je prekinuta. Nastavak utakmice momčadi moraju započeti u istim sastavima koji su u trenutku prekida bili na travnjaku.
 
FIFA je zahvalila oba saveza na razumijevanju i rješenju ove izvanredne situacije. 
 
IZVOR Hrvatski nogometni savez 
 
Prekinuta utakmica Hrvatska - Kosovo neće se igrati u nedjelju!
 
 Kvalifikacijska utakmica 7. kola skupine I za odlazak na SP u nogometu 2018.  između Hrvatske i Kosova na stadionu u Maksimiru prekinuta je u 27. minuti zbog nemogućih uvjeta  za igru – piše Gol.hr.
 
 Zbog obilne kiše koja je natopila maksimirski teren, pri rezultatu 0:0 prekinuta je utakmica između  Hrvatske i Kosova u 27. minuti! Nije poznato kada će se ova utakmica konačno odigrati, ali je sigurno  da to neće biti u roku od 24 sata.
 
 Nakon 20-ak minuta igre po neregularnom terenu sudac Stefan Johannesson pozvao je kapetane,  izbornike i delegata na konzultacije uz rub terena. Nakon desetak minuta odlučeno je kako će se  pričekati još desetak minuta, a igrači su otišli u svlačionicu. Kapetani Modrić i Ujkani ponovno su izašli  na teren sa sucem te donijeli odluku kako se neće više igrati.
 
 Sat vremena kasnije saznali smo i kako je donesena zajednička odluka delegata i obje reprezentacije  kako se utakmica neće igrati u roku od 24 sata, što je bio jedan od mogućih scenarija. Oko novog  termina odlučit će FIFA naknadno.
 
Hrvatska reprezentacija u utorak gostuje u Turskoj u koju putuje u ponedjeljak ujutro, dok Kosovo dočekuje Finsku.
 
Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić otkrio je nakon utakmice kako su obje momčadi htjele igrati iako je sudac bio za to da se ne igra. Lopta nije odskakala na velikoj većini terena kojeg su prekrivale poveće lokve vode. Ipak, igračima je bilo žao navijača pa su probali, ali nije išlo, rekao je Modrić novinarima.
 
U našoj skupini Finska je iznenadila Island te ga pobijedila na svom terenu. To je sjajan rezultat za Hrvatsku jer Islanđani su pobijedili našu reprezentaciju u prošlom kolu te na ljestvici imaju isti broj bodova.
 
Vodstvo u skupini I preuzela je Ukrajina koja je s 2:0 slavila protiv Turske na svom terenu. Podsjećamo da Hrvatska do kraja kvalifikacija osim spomenutih utakmica protiv Kosova i Turske gostuje u Ukrajini te dočekuje Finsku.
 
PRENOSIMO Gol.hr www.gol-dnevnik.hr FOTO Marko Lukunić/Pixell