Jaškovo pored Ozlja u Kalrovačkoj županiji bilo je domaćin inkluzivne utrke “Run of Heart” na 10.500 metara – piše Darko Lisac, novinar KAportal/KAŠonline.
 
Osim sportskog nadmetanja i druženja, cilj ovog događanja, koje je organizirao Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj, je poticanje uključivanja djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u zajednicu te senzibiliziranje javnosti prema njima kao ravnopravnim i vrijednim članovima društva.
 
Utrku i cijelu akciju podržali su i brojni hrvatski sportaši s invaliditetom, na čelu s ponajboljim svjetskim slalomašem Dinom Sokolovićem, a do Jaškova je ovom prilikom potegnula i prava svjetska atletska zvijezda – Kenijac Henry Wanyoike, aktualni svjetski rekorder u maratonu za slijepe i osvajač tri zlatne i jedne brončane paraolimpijske medalje. Da je riječ o iznimnom atletičaru Wanyoike je pokazao i u Jaškovu, osvojivši 4. mjesto u konkurenciji videćih osoba. 
 
Prvo mjesto osvojio je Karlovčanin Srđan Puškarić iz AK Karlovca, pretrčavši zahtjevnu stazu za solidnih 43:24. Drugi je Davor Mataković, a treći Dražen Sikirica. Kod žena najbrža je u vremenu 56:17 bila Vesna Brajak, drugo mjesto osvojila je Mirela Čižić, a treće Anđelka Mađar.
 
Trčalo se i na još nekoliko distanci. Na trail utrci na 5.100 metara prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Muris Porčić iz Krapine, a kod žena je najbrža bila Karlovčanka Maja Lukić.
 
Na 2.200 metara prva mjesta u glavnoj utrci osvojili su članovi karlovačkog KA Tima Marko Čižić i Lana Perinac, a u konkurenciji osnovaca najbrži je bio Karlo Žugec iz OŠ Konjščina.
 
 PRENOSIMO KAportal/KAŠonline www.kaportal.rtl.hr PIŠE Darko Lisac FOTO/KAŠonline