Dinamo je NK Borcu iz Imbriovca poklonio garnituru dresova i lopte, a Hajduk - točnije predsjednik kluba Ivan Kos - obvezao se otkupiti preostalih sto ulaznica koje NK Oriolik nije prodao zbog kiše... – piše Dubravko Miličić., novinar 24 SATA.
 
Dominik, hoćeš ulaziti drugo poluvrijeme?
- Mislim da neću.
- Pa, možeš mi onda, molim te, darovati rukavice za brata? On je golman Borca.
- Mogu, zašto ne?
 
I Zoran Vlah, golman Borca iz Imbriovca, dobio je rukavice.
- Brat Nino također igra za Borac, ali je imao frakturu lubanje i nije igrao. On mi je nabavio rukavice, hvala njemu i Dominiku. Kolekcionar sam, imam rukavice od Handanoviča, Pletikose, koje mi je poslao kao svadbeni dar i one s potpisom Schmeichela - kaže Zoran.
 
Jutro nakon gostovanja Dinama i Hajduka Imbriovac i Oriovac žive u oblacima. S razlogom, bili su sjajni domaćini. Dvije noći su, bez spavanja, radili kako bi osposobili travnjake.
 
NISU SVI DALI DRESOVE 
 
- Dinamo nam je ostavio garnituru dresova, markere, lopte... Kad smo vidjeli, nismo mogli vjerovati - kaže Zoran.
 
Od igrača dresove su darovali Lecjaks, Doumbia, Livaković, Zagorac i Olmo... Ostali igrači, nažalost, nisu bili raspoloženi za zamjenu.
 
BILO JE PIVA I GEMIŠTA
 
- Zaradili smo nešto manje od 100.000 kuna, a novac ćemo utrošiti za izgradnju montažne tribine, namjeravamo urediti i ogradu. Trebali bismo asfaltirati i nekakvih 200-injak metara puta do igrališta, ali ne znam hoćemo li imati dosta novca - objasnio je član predsjedništva Borca Dražen Loparić.
 
Dinamo nije imao previše zahtjeva, tek da se igračima iza utakmice dostave pizze.
- To je bio njihov jelovnik, ali sam predložio da im odnesemo i naš. Bivši naš igrač je lovac i napravio je srneći paprikaš. Odnijeli smo im pizze i paprikaš. I naravno, “pijaču”, pet vrsta sokova, gemišt, mineralnu, pive... Mogu vam reći da smo kasnije došli u prostoriju i pizza je ostalo koliko hoćete, ali, Boga mi, paprikaša nije niti za žlicu - kaže Dražen Loparić.
 
U isto vrijeme, u Oriovcu, blizu Slavonskog Broda gostovao je Hajduk. I tamo je sve prošlo bez i jedne greške.
- Preživio je i kafić Dinamo, i grafiti Boysima - javio se kroz smijeh tajnik Alen Haring.
 
Unatoč kiši, koja je padala tri dana, travnjak je bio odličan.
- Dobili smo blizu 100.000 kuna, a novac ćemo odmah uložiti u izgradnju sjedalica. To nam je prioritet. Ostatak ćemo potrošiti za klupske potrepštine, moramo vidjeti što nam treba, je li to perilica ili nešto drugo - kaže Haring, žaleći što zbog kiše nisu prodane ulaznice i za tribinu stajanje.
 
No, tu je džentlmenski uskočio Hajduk, točnije predsjednik Ivan Kos. I ponijeli se kako i dostoji klubu kao što je Hajduk.
 
KOS IM JE POMOGAO
 
- Predsjednik je obećao kupiti 100 preostalih ulaznica za tribinu sjedenje i sav novac donirati našem klubu. Zaista im hvala na svemu - rekao je Haring.
 
Baš to, velika im hvala. U vrijeme blještavih svjetala i glamura lijepo je sjetiti se i onih malih, koji ne žive od nogometa, već - za nogomet.
 
 Prenosimo 24 SATA Piše Dubravko MIličić FOTO Igor Kralj/Pixell