Povodom obilježavanja 80. godina POŠK-a odigrana je revijalna utakmica između POŠK-a i Hrvatske vaterpolo reprezentacije, inače aktualnih svjetskih prvaka – piše Miroslav Lelas, novinar portala DALMACIJA danas.
 
Ulaz je bio slobodan, a sav prihod prikupljen od donacija na utakmici doniran je Udruzi leukemije i limfomi – Split.
 
Tisuću gledatelja
 
Na bazenu na Poljudu okupile su se sve generacije vaterpolista sa splitske Zente i spektakl je mogao početi! Igralo se pred dobro popunjenim tribinama, revijalnu utakmicu došlo je pogledati 1000 gledatelja. Među brojnim uzvanicima, u publici su sjedili župan Blaženko Boban i gradonačelnik Andro Krstulović Opara.
 
Gledatelji su pomogli humanitarnu akciju pa je Neven Kovačević u ime Organizacijskog odbora proslave predsjednici Udruge leukemije i limfoma Split Amari Trgo uručio ček na deset tisuća kuna.
 
Prije same utakmice, poljudskoj su se publici predstavili najmlađi iz POŠK-ove škole vaterpola, generacije od 2006. do 2008. godine, a u poluvremenu su sve okupljene oduševile cure iz Dolfine, splitskog kluba sinkroniziranog plivanja.
 
Sigurna pobjeda reprezentacije
 
Iako je u ovoj utakmici rezultat bio u drugom planu, hrvatski reprezentativci nisu ništa prepustili slučaju te su svladali domaćine i slavljenike rezultatom 6:12. Bilo je to zagrijavanje za utakmicu Svjetske lige u Zadru protiv Rusije koja se igrala za manje od 24 sata.
 
Organizatori su nakon revijalne utakmice izrazili zadovoljstvo odazivom publike i cijelim događajem.
 
Podsjetimo, proslava 80. godina POŠK-a nastavit će se izložbom fotografija o klubu legendarnog Feđe Klarića u Mall of Split, a potom i u HNK Split će se održati svečana akademija pod pokroviteljstvom državne tajnice Janice Kostelić.
 
OVK POŠK: Podrug, Bego (1), Divković (1), Begović, Vuleta (1), Vukić (1), Elez, Penava (1), Gadža (1), Bebić, Delić, Kunac, Šitum, Borovčić-Kurir, Bratim, Sunara, Butić. Trener: Damir Polić.
HRVATSKA: Bijač, Marcelić, Buljubašić, Macan, Benić, Vrlić (2), Lončar (4), Garcia (3), Zović (1), Visković, Vukičević, Fatović, Bašić (1), Lazić, Marinić Kragić (1). Izbornik: Ivica Tucak.
 
PRENOSIMO portal DALMACIJA danas www.dalmacijadanas.hr TEKST i FOTO Miroslav Lelas