tribina_karlovacDramatična financijska situacija, policijsko i porezno “češljanje” poslovanja kluba te kako su, zbog koga i zašto propuštene šanse da NK Karlovac u svojoj trećoj prvoligaškoj sezoni postane stabilan prvoligaš bile su glavne odrednice Novinarske tribine u organizaciji Sekcije HZSN Karlovac. U panel diskusiji u karlovačkoj ŠSD sudjelovali su predsjednik NK Karlovac dr. Amirudin Talakić, predsjednik KŠZ i član Uprave kluba Zdravko Marčetić, kapetan momčadi Matija Štefančić, predstavnik navijača Marko Čurčija, bivši član Uprave i direktor NK Karlovac Krešimir Perković te novinar – komentator SN Branko Stipković i kolumnist i glavni tajnik HZSN Marijan Bakić.
Osigurana su sredstva za plaću igračima, no, to se ne može učiniti s blokiranog klupskog računa. Talakić to ne želi odraditi s drugog, jer je protuzakonito. Vodstvo je kritizirano i zbog toga što se financiranje navodno svodi na „žicanje“ sponzora za kratkoročna sredstva. Nakon podužeg vremena predsjednik NK Karlovca koji se izgleda jedini u javnosti eksponira od sve “odmetnute uprave” nije krio tešku situaciju. Kapetan momčadi Matija Štefančić naglasio je da se uistinu razmišlja o bojkotu nedjeljne utakmice budući da je voda došla „iznad grla“.
Zaključak tog skupa je da igrači trebaju odigrati prvenstvo do kraja. Nakon toga sazvati Izvanrednu izbornu skupštinu, a Upravni odbor treba podnijeti ostavku. Iako su izvori bliski klubu potvrđivali da će se na utakmicu u Rijeku ići i da su igrači, unatoč sastanku s Hrvatskom udrugom nogometni sindikat, shvatili da im neodlazak na utakmicu neće donijeti ništa dobrog, na ručku prije puta za Rijeku došlo je do preokreta. Definitivno su odlučili: ne putuju na utakmicu 15. kola 1. HNL s Rijekom na Kantridi. Ovo je povijesni presedan u 1. HNL. Sankcije slijede.

KAŠonline