mosorU petak, 17. veljače 2012. godine je u Zagrebu umro Milorad Bibić Mosor, dobitnik nagrade za životno djelo HZSN-a 2008. godine.

Milorad Bibić rodio se u Splitu 25. srpnja 1952. godine. Završio je Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu stekavši zvanje diplomirani inženjer elektrotehnike. Međutim, njegovo profesionalno opredjeljenje nikad nije bila elektrotehnika nego – novinarstvo!

Kao profesionalni sportski novinar radio je najprije u splitskom tjedniku Nedjeljna Dalmacija, a potom prelazi u splitski dnevnik Slobodna Dalmacija. U obje redakcije bio je i urednik Sportske rubrike. Njegova specijalnost uvijek je bila košarka. O njoj je godinama pisao i u raznim tjednicima i revijama: SN Reviji, Sprintu, Magazinu Koš, Magazinu Košarka, reviji Gloss, specijaliziranome košarkaškome mjesečniku FIBA Basketball Monthly, a „gostovao“ je i u zagrebačkim Sportskim novostima, riječkome Novom listu, ljubljanskim listovima Delo i Dnevnik, mariborskoj Večeri, sarajevskome Oslobođenju, skopskoj Večeri... Kao novinar pratio je Olimpijske igre, Svjetska i Europska prvenstva u nogometu, košarci, vaterpolu, intervjuirao je mnoge najpoznatije osobe iz svijeta košarke. Nekoliko godina na splitskoj Televiziji Marjan bio je urednik i voditelj specijalizirane košarkaške emisije „U koš, u koš“, a sedam godina je na splitskoj Televiziji Kanal 5 vodio izuzetno gledan talk show „Mosorijada“ gdje su gostovale sve hrvatske relevantne osobe iz svijeta sporta, estrade, politike, kulture, javnog života uopće.

Hrvatski zbor sportskih novinara proglasio ga je sportskim novinarom godine za 1997. godinu, a dodijelili smo mu i dvije godišnje nagrade za sportsku publicistiku : 2003. godine za knjigu „Split je Prva liga“ i 2005. godine za knjigu „Zlatna košarka Mirka Novosela“.