fairplay2012fairplay2012Hrvatski školski športski savez, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski Fair play odbor po drugi puta dodjeljuju FAIR PLAY NAGRADU ŠKOLSKOG ŠPORTA.
Ove školske godine nagradu je dobila Rebeka Knežević učenica osnovne škole Frana Krste Frankopana iz Osijeka. Nagrada je Rebeki uručena 4. svibnja na Svečanom zatvaranju završnice državnog prvenstva za učenike osnovnih škola u dvorani Intersport u porečkoj Zelenoj laguni.

2. nagrada ŠKOLSKOG ŠPORTA dobila je REBEKA KNEŽEVIĆ  - ŠŠD FRANKOPAN, OSIJEK

Obrazloženje:

Na poluzavršnom natjecanju školskih sportskih društava osnovnih škola Regije ISTOK u gimnastici za djevojčice NIJE nastupila REBEKA KNEZEVIC. lako je svojim nastupima oduševila na nižim razinama natjecanja, Rebeka je u dogovoru sa svojom voditeljicom Vlatkom Čalušić, svoje mjesto u ekipi prepustila mladoj gimnastičarki Niki Nikolić. Naime, Nikina teško bolesna majka, iz bolnice je uputila zamolbu Rebeki i voditeljici Vlatki Čalušić, prof., da joj ispune želju i prepuste nastup njenoj Niki kako bi imala priliku bodriti i navijati za nju po izlasku iz bolnice.

Nakon kratkog razmišljanja Rebeka i voditeljica, svjesne da ekipa SSD Frankopan može ostati bez vrijednih i presudnih bodova te bez mogućeg odlaska na Završnicu natjecanja, prepustile su mjesto u ekipi mladoj Niki. Rebeka je kroz čitavo natjecanje, očiju punih suza, bila uz svoju ekipu, navijala i strepila za svaki bod te se na kraju zajedno s ostatkom ekipe radovala pobjedi i plasmanu na Državno prvenstvo. Nika nije saznala za molbu njene majke.

Rebeka Knežević odlična je učenica 8b razreda Osnovne škole Frana Krste Frankopana iz Osijeka te je stalni član postave ekipe gimnastičarki SSD Frankopan. Svojim pristupom prema radu i ponašanjem, Rebeka uvelike doprinosi sportskom ugledu svojeg Društva i Škole, a samim tim i popularizaciji školskog sporta. Rebeka je svojom odlukom i postupkom na Poluzavršnom natjecanju školskih sportskih društava Regije ISTOK, održanom 27. ožujka 2012. godine u Osijeku, postupila prema iskonskim načelima Fair play-a zauzevši se za razvoj pozitivnih vrijednosti u sportu, solidarnost i međusobno poštovanje.