logo_hzsn1

Prije mjesec dana osnovana je HZSN Sekcija Split, donosimo izvješće predsjednika Sekcije, kolege Tomislava Gabelića:

Odradili smo četiri vrlo važna sastanka upoznavanja, tijekom kojih smo zatražili podršku od vodećih struktura županije, grada i sporta. Primili su nas župan Splitsko – dalmatinske županije gospodin Ante Sanader, gospođa dogradonačelnica Splita Anđelka Visković sa suradnicima, predsjednik i tajnik Splitskog saveza sportova gospoda Petar Škovrlj i Ivo Goran Munivrana, te čelnici Kluba splitskih Olimpijaca, gospoda Petar Skanci i Željko Jerkov.

Tijekom navedenih sastanaka upoznali smo ih sa svojim namjerama i aktivnostima, te zatražili podršku i uspostavu suradnje. Podršku smo dobili, a već su pokrenute i neke konkretne inicijative, u kojima ćemo aktivno sudjelovati, bilo kao inicijatori, bilo kao sudionici.

U suradnji s Crvenim križem i Klubom splitskih Olimpijaca HZSN - sekcija Split pokrenula je akciju darivanja krvi, koja je planirana za 21. lipnja od 10-12 sati na stadionu Poljud. Umoljavaju se svi članovi HZSN-a da se odazovu akciji, te da o njoj obavijeste sve sportaše, kako bi odaziv bio što veći.

U suradnji s Županijom pokrenuta je inicijativa da se ustanovi godišnja nagrada Tomislav Ivić, koja bi se dodjeljivala nogometnom treneru koji je u protekloj sezoni pokazao najviše.

Također, povodom Dana splitskoga sporta, Splitski savez sportova organizira stručnu komisiju koja će voditi cijeli projekt i jedno mjesto rezervirano je za predstavnika naše sekcije.

Smatram kako smo u proteklom razdoblju napravili puno na promociji, te kako nam sada treba dodatan napor da to materijaliziramo u prve konkretne rezultate.

Radujem se svim vašim prijedlozima i pozivam da se odazovete akcijama i aktivno uključite u rad sekcije.