ddk_split1Hrvatski zbor sportskih novinara - sekcija Split, u suradnji sa Splitskim klubom Olimpijaca, HNK Hajdukom i Crvenim križem, organiziralo je akciju dobrovoljnog darivanja krvi, koja se u četvrtak, 21. lipnja, održala na Poljudu.
Akciji se odazvao veliki broj splitskih sportaša, među ostalima: odbojkašice Cecilia Dujić i Lorena Šipić, jedriličarka Tina Mihelić, košarkaši Krešimir Lončar, Damir Šolman, Josip Sobin i Toni Katić, vaterpolisti Zdeslav Vrdoljak, Deni Lušić, Neven Kovačević i Renco Posinković, trener Hajduka Mišo Krstičević i njegov pomoćnik Ivo Šeparović te Zoran Vujović i Dražen Mužinić. Stigli su i veslači Josip Reić, Duje Bonačić, Duško Mrduljaš, te Joško Vlašić, Ivica Veštić...
Nazočne je pozdravio doministar prosvjete i sporta i predsjednik Splitskog kluba Olimpijaca Petar Skansi.
- Sportaši i novinari zajedničkim snagama pokrenuli su mnoge hvale vrijedne akcije, no ova je jedna od najvrjednijih, jer je u pitanju darivanje dragocjenije tekućine kojom se spašavaju ljudski životi.
Akciju su svojom nazočnošću podržali i predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš i dogradonačelnica Anđelka Visković.
- Ovo je hvale vrijedna akcija koja će zbog imena sudionika pobuditi interes javnosti i potaći mnoge naše sugrađane da se odluče na ovaj humani čin – kazala je Visković.
Akcija je simbolično organizirana na prvi dan ljeta, godišnjeg doba kad je zbog povećanog priljeva gostiju i brojnih prometnih nesreća na našem području potrebe za krvi najveća.
- Očekujemo kako će akcija darivanja krvi na prvi dan ljeta postati tradicionalna, te kako će se u iduće uključiti još više poznatih osoba – kazao je u ime organizatora predsjednik splitske sekcije Zbora hrvatskih sportskih novinara Tomislav Gabelić.