candle2Povodom smrti Mladena Ivaniševića, dugogodišnjeg sportskog novinara i dobitnika Nagrade za životno djelo HZSN-a 1999., predsjednik HZSN-a uputio je brzojav sućuti obitelji Ivanišević:

Zauvijek je otišao Mladen Ivanišević, znalac sporta, vicmaher, društven lik, erudita, novinar. Mnogi su novinari od njega učili, mnogima je nesebično davao cijeloga sebe, ne samo u sportu. Nedostajat će nam kao putokaz i kao osoba, kao novinar. U svoje osobno ime i u ime svih članova Hrvatskog zbora sportskih novinara izražavam cijeloj obitelji iskrenu sućut.

JURA OZMEC

Predsjednik HZSN

Mladen Ivanišević rodio se 4. travnja 1937. u Splitu, a u Sportskim novostima počeo je pisati 1962. godine.

Bio je vrhunski novinar i vrstan autor osobita stila, a pisao je lagano i nevjerojatno brzo. Njegovi tekstovi bili su duhoviti, pitki i zanimljivi. Na početku karijere vodio je košarkašku rubriku i pratio odbojku te zimske sportove. Bio je erudit i imao široke interese pa je od 1967. do 1976. novinarsku karijeru gradio u tada vrlo čitanoj Areni, u kojoj je bio reporter, urednik i zamjenik glavnog urednika. Ivanišević je pokrenuo iznimno vrijednu akciju Turističku patrola, a od 1976. do 1978. radio je i u VUS-u, u kojem je bio reporter i urednik.

Godine 1978. vraća se u Sportske novosti i radi kao reporter i zamjenik glavnog urednika SN revije, a zatim u Sportskim novostima obnaša dužnost urednika međunarodnog sporta, zatim urednika nogometne rubrike te urednika međunarodnog nogometa, dužnost s koje odlazi u mirovinu 2002. godine. U kolovozu 1991. Mladen Ivanišević je kao vanjski suradnik počeo raditi sa skupinom mladih novinara na praćenju međunarodnog sporta u Hrvatskoj izvještajnoj novinskoj agenciji. Njegovi učenici danas su oslonci sportske redakcije za čije je utemeljenje, uz tadašnjega glavnog urednika Mirka Bolfeka, uvelike zaslužan i Mladen Ivanišević. Posljednji ispraćaj Mladena Ivaniševića bit će u utorak, 29.listopda u 13:20 sati, na groblju Mirogoj.