donacija2Splitska sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara organizirala je prikupljanje hrane i higijenskih potrepština za beskućnike o kojima skrbi splitska udruga ''MoSt''. Skupljeno je preko 300 kg hrane, koju su uz organizatore, u udrugu ''MoST'' danas odnijele i sestre Ana i Lucija Zaninović ispred Taekwondo kluba Marjan, te nogometaši Hajduka, Goran Jozinović, Mijo Caktaš, Filip Bradarić i Jean Kouassi, kome su se štićenici ''MoSt-a'' posebno obradovali.
- Odlična ideja – kazao je na tečnom hrvatskom Kouassi, koji se rado odazvao fotografiranju i razgovoru sa štićenicima ''MoSt-a''.
- Hvala organizatorima akcije, ne treba ni trošiti riječi koliko je u današnje vrijeme svaka pomoć dobrodošla – kazala je voditeljica ''MoSt-a'' Đordana Barbarić.
Najviše hrane prikupili su članovi Taekwondo kluba Marjan.
- Drago nam je da i mi možemo sudjelovati u ovakvim akcijama, pogotovo što su se u velikom broju uključili i mladi iz našega kluba. Oni su naša budunost, kod njih je potrebno razvijati osjećaj za društveno koristan angažman – kazala je Lucija Zaninović.
U udruzi ''MoSt'' posebno su se obradovali donaciji sportske opreme iz Hajduka, koja će im poslužiti za opremanje Hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika.
- Sudjelovali smo na više turnira i prvenstava, a posebno smo ponosni na sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, kao jedna od 45 svjetskih reprezentacija beskućnika – kazao je izbornik reprezentacije Dado Lelas.
U ime igrača Hajduka dokapetan Goran Jozinović najavio je nove akcije:
- Mi se rado odazivamo ovakvim akcijama i pozivam organizatore, splitske sportske novinare da nam se jave i ubuduće. Siguran sam da ćemo se odazvati u još većem broju, jer to je najmanje što možemo napraviti za one kojima je naša pomoć potrebna.
Ovo nije prva, a ni zadnja akcija HZSN – sekcija Split.
- Do sada smo organizirali akciju ''Igračka za osimijeh'', u kojoj smo prikupili i podijelili preko 3.000 igračaka za djecu, organizirali smo i nekoliko vrlo uspjelih akcija darivanja krvi..., i sad nastavljamo dalje. Uskoro će uslijediti i nove akcije, prva već u četvrtak, kada ćemo, zajedno s nogometnim reprezentativcima Pletikosom, Subašićem, Kalinićem... posjetiti Dječji odjel KBC-a Split, te im donirati igračke – kazao je predsjednik HZSN-a sekcije Split Tomislav Gabelić.