igracke2igracke2U klinici za dječje bolesti KBC Split predstavnici Hrvatskog zbora sportskih novinara – sekcije Split darivali djecu prigodnim poklonima i igračkama. Darove su djeci uručili reprezentativni golmani Stipe Pletikosa i Lovre Kalinić, te košarkaš Srđan Subotić a akciju su podržale i sestre Lucija i Ana Zaninović, čiji je Taekwondo klub Marjan skupio igračke među svojim članovima.
Djeca su se najviše obradovala Stipi Pletikosi, koji je posjetio malog Josipa Ninčevića (10), dječaka koji se već devet godina liječi od težeg oblika raka.
- Iako leži u izolaciji zbog prirode svoje bolesti, Josip je zaželio upoznati baš Stipu Pletikosu i hvala vam što ste mu želju ispunili – kazala je glavna sestra Klinike za dječje bolesti Snježana Krpeta.
Ovo je druga akcija ''Igračka za osmjeh'' koju su organizirali splitski sportski novinari.
- Hvale je vrijedno ovo što rade i ja sam im obećao kako ću se uvijek odazivati. Doći u bolnicu na dječji odjel svakome je teško, no dječji osmjeh i sjaj u oku te odmah ''razoruža'', to je nešto najljepše što čovjek može doživjeti. Radostan sam što im barem na ovaj simboličan način, posjetom i pokojom igračkom, mogu uljepšati blagdane – kazao je Stipe Pletikosa, koji je za lipanj najavio i akciju pomoći splitskoj bolnici hrvatske nogometne reprezentacije.
U 2013. godini Sekcija HZSN Split organizirala je nekoliko akcija darivanja krvi, nedavno su prikupili 350 kilograma hrane i higijenskih potrepština za Udrugu ''MoSt'', koja skrbi o splitskim beskućnicima.
- Dok ima onih kojima je pomoć potrebna i dok ima sportaša s velikim srcem, poput Stipe Pletikose, sestara Ane i Lucije Zaninović, Lovre Kalinića, Srđana Subotića..., najmanje što možemo učiniti je da organiziramo ovakve akcije. Već u siječnju nastavljamo s humanitarnim radom i svi koji žele mogu nam se priključiti – kazao je predsjednik HZSN – sekcije Split Tomislav Gabelić.