arena manaus2U Manausu, brazilska dræava Amazona, od 12. do 16. veljače održava se Međunarodni susret sportskih novinara o nogometu i turizmu, na koji su pozvani novinari iz 16 zemalja čije reprezentacije sudjeluju na predstojećem Svjetskom prvenstvu (12. lipnja - 13. srpnja). Hrvatsku će predstavljati član Izvršnog odbora Hrvatskog zbora sportskih novinara, Nikola Lipovac (Jutarnji list).
Susret organiziraju Amazonastur (državna turistička kompanija Amazone), Aclea (Udruga sportskih novinara i najavljivača Amazone) te AIPS America (američka podružnica Međunarodne udruge sportskih novinara), a pozvani su novinari iz Argentine, Brazila, Kolumbije, Čilea, Ekvadora, Kostarike, Meksika te zemalja čije nacionalne momčadi će u svojim skupinama igrati na ulazu u prašumu koju zovu “Plućima svijeta”: Engleske i Italije, Kameruna i Hrvatske, SAD-a i Portugala te Hondurasa i Švicarske.
Prva tri dana na okruglom stolu će se raspravljati o nogometnim aktualnostima, zadnja dva predviđena su za upoznavanje s turističkom ponudom koja se nudi navijačima, a vrhunac događaja bit će svečano otvaranje stadiona za SP, Arena Amazonas, u subotu 15. veljače u 15 sati po lokalnom vremenu (20 po srednjoeuropskom), kojem će nazočiti i predsjednica Brazila Dilma Rousseff. Za tu prigodu svaki će novinar odjenuti službeni dres (majicu) svoje reprezentacije za Copa do Mundo.