U makedonskom gradu Ohridu održan je osnivački kongres Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe (SEESA), a za prvog predsjednika nove udruge izabran je novinar Jutarnjeg lista i član Izvršnog odbora Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Nikola Lipovac. 
 
HZSN je jedan od inicijatora osnivanja udruge koja okuplja sportske novinare iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Turske, Grčke, Bugarske, Rumunjske, Makedonije i Mađarske. Među ciljevima nove udruge je i borba protiv dopinga i nasilja u sportu, bolja povezanost zemalja jugoistočne Europe pri organizaciji velikih sportskih natjecanja i bolja suradnja novinarskih nacionalnih novinarskih udruga. Lipovac je na kongresu u Ohridu izabran aklamacijom, glavni tajnik je Mihail Delev iz Bugarske, a članovi izvršnog odbora su Boško Trpeski iz Makedonije, Sotiris Trantapyllou iz Grčke i Veselin Drljević iz Crne Gore. 
 
 
Osnivačkom kongresu u Ohridu nazočili su i predsjednik Makedonskog olimpijskog odbora Vasil Tupurkovski, te Zoran Handjijski, jedan od najistaknutijih stručnjaka na području sportskog dopinga, koji je održao predavanje na temu o dopingu u sportu i utjecaju farmakologije na „zaštićene“ proizvode. 
Tijekom kongresa je održan je i malonogometni  turnir na kojem je hrvatska reprezentacija sportskih novinara u vrlo jakoj konkurenciji i u dosta oslabljenom sastavu osvojila sedmo mjesto, a hrvatski i bugarski  sportski novinari su u petak navečer zajedno gledali  utakmicu kvalifikacija za EURO 2016 u Sofiji.
 
„Video s Kongresa pogledajte ovdje“.