Izvršni odbor HZSN-a je na svojoj sjednici 15.prosinca potvrdio da će izbori za novo rukovodstvo HZSN-a (predsjednik, glavni i organizacijski tajnik i novi izvršni odbor) biti održani u Zagrebu, u Novinarskom domu 23.veljače 2015. (ponedjeljak).

Radni dio Sabora, izbori, počinje u 10:00 sati, a svečani u 12:00 sati. Što se tiče kandidatura za sve 3 funkcije, one se šalju na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na poštansku adresu HZSN, Perkovčeva 2, 10000 Zagreb najkasnije do ponoći 15.siječnja 2015. U prijavi se jasno mora istaknuti za koje se mjesto član HZSN kandidira (predsjednik, glavni tajnik ili organizacijski tajnik). Kanidirati mogu svi članovi HZSN-a. Članove izvršnog odbora u četverogodišnjem mandatu predlaže Saboru novoizabrani predsjednik/ca (9 članova HZSN-a, jer su predsjednik i glavni tajnik po funkciji u IO), a na prijedlog članova Sabora bira se Vijeće časti HZSN-a (3 člana HZSN-a).

 

Na svečanome dijelu Sabora će biti podijeljene nagrade i priznanja HZSN-a za 2014.godinu. Zadnji rok za slanje prijava za nagrade i priznanja HZSN-a je 9.siječanj 2015. u ponoć. Osim kratkoga opisa zašto se član HZSN-a predlaže za nagradu ili priznanje (barem 10 novinskih redaka), važno je prijedlogu dodati i rad za koji se nagrada predlaže. U prijedlogu za Nagradu za životno djelo nužno je dodati i životopis predloženoga novinara/ke. Komisija HZSN-a koja će o svim prijedlozima raspravljati i Izvršnome odboru dati prijedloge radit će u sastavu Robert Valai, predsjedavajući, te članovi: Ivana Lukačić-Krajina, Zlatko Abramović, Anton Samovojska i Lovorko Magdić.