U doba života na dug eto izvrsne prigode da možda i netko od hrvatskih sportskih novinara izađe iz minusa...

 

Abu Dhabi Media (ADM) i AIPS, Međunarodna udruga sportskih novinara, otvorili su natječaj u devet kategorija sportskog novinarstva koji će svakom od pobjednika donijeti novčanu nagradu od po 10.000 američkih dolara, a drugo i trećeplasiranima po 1500 USD. U doba života na dug eto izvrsne prigode da možda i netko od hrvatskih sportskih novinara izađe iz minusa...

 

Nagrada se zove Biser (The Pearl),  a predstavljena je na prigodnoj proslavi 90 godina AIPS-a u muzeju Louvre, u sklopu 78. kongresa AIPS-a, održanog od 2. do 4. ožujka u Parizu. Kategorije su: fotografija, pisano novinarstvo, audio, video, weblog, "sport za bolji svijet", te posebne kategorije: "život u sportu", istraživačko izvješćivanje i najbolja aplikacija.

 

Svi dobitnici, njih po troje, bit će pozvani na završnu svečanost u Abu Dhabi u prosincu, a o pobjednicima će odlučiti 11-oročlani žiri sastavljen od iskusnih medijskih profesionalaca, uključujući predsjednika AIPS-a Giannija Merla te jednog "sportskog veleposlanika" koji će tek biti nominiran. Izvršni odbor AIPS-a selektirat će najbolje radove o kojima će onda žiri odlučivati, a prijaviti se mogu sportski novinari svih medija iz zemalja članica AIPS-a.

 

Uskoro ćemo na stranici Hrvatskog zbora sportskih novinara objaviti detalje za prijavu i podrobnija objašnjenja pojedinih kategorija, no važno je naglasiti da svi radovi mogu biti na materinjem (u našem slučaju hrvatskom) jeziku, a tek odlukom nacionalnih udruga sportskih novinara, zaslužuju li “drugi krug”, prevest će se na engleski jezik.

 

https://www.sportmediapearlawards.com/about