U ponedjeljak, 23.ožujka Abu Dhabi Media je i službeno otvorio svoju web stranicu na kojoj se trebate prijaviti ako želite sudjelovati u osvajanju nagrade „Biser“

 

Ova nagrada predstavlja novi izazov za sportske novinare i fotoreportere širom svijeta, koji će krajem godine, oni najbolji, biti nagrađeni s 10.000 dolara, ali će i prvi pratitelji u svakoj kategoriji nagrada dobiti po 1500 dolara. Mogu sudjelovati svi sportski novinari iz pisanih, elektronskih i novih medija, te fotoreporteri. Nagrade će se dijeliti u 9 kategorija, a prvi filter je slanje prijedloga, koji mogu biti poslani na bilo kojem jeziku izravno u Abu Dhabi Mediu!

 

U krug za nagrade ulaze radovi nastali između 1. listopada 2014. i 30. rujna 2015., a prijave se primaju do 7. rujna 2015. Sudionici moraju imati navršenih 18 godina na dan 1. rujna 2014. godine. Opširnije o svemu pogledajte na stranicama AIPS-a (www.aipsmedia.com), odnosno izravno se prijavite na stranice nagrade „Biser“ (https://www.sportmediapearlawards.com/network/registerUser). Maksimalno 2 rada po osobi će biti prihvaćena u prvom krugu.

 

O nagradama će, nakon što sudionici prođu obaveznu provjeru članstva u nacionalnoj udruzi sportskih novinara, odlučivati posebni 11-eročlani žiri, sastavljen od novinara profesionalaca, pod predsjedanjem Giannija Merla, predsjednika AIPS-a, uz sudjelovanje minimalno jedne sportske legende u radu žirija.

 

Na web stranicama HZSN ćemo vas izvještavati o svim novinama vezanim uz nagradu “Biser”, a preko stranice se možete i učlaniti u HZSN ispunjavanjem online pristupnice i uplatom na račun HZSN-a, kako biste dobili potporu nacionalne udruge.

 

Pravila nagrade „Biser“