Među 144 putnika poginula u padu Germanwingsova zrakoplova u francuskim Alpama su i dvojica sportskih novinara iz Irana koji su se vraćali s „el clásica“: Hossein Javadi (35) i Milad Hojatoleslami (31)
 
Kako je napisala njihova kolegica Sara Alambeigi, radi se o novinarima koji su proteklo desetljeće pratili iransku nogometnu ligu i iransku nogometnu reprezentaciju širom svijeta, a izvještavali su i sa zadnjeg Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. Bili su i članovi AIPS-a, Međunarodne udruge sportskih novinara. San im je bio izvještavati s „el clásica“ u Barceloni, no zbog procedure s vizama i velike navale novinara akreditacije nisu dobili. Međutim, kako su za reprezentacijom išli u Beč na prijateljsku utakmicu Irana s Čileom (2-0), koja je bila na rasporedu u četvrtak, odlučili su iskoristiti slobodni vikend da iz austrijske odlete u katalonsku prijestolnicu i barem osjete ozračje najvećeg svjetskog klupskog derbija oko Nou Campa. Na svojim Instagram i Facebook profilima objavili su nekoliko fotografija na kojima se vidi koliko su sretni i uzbuđeni što su kročili na Nou Camp barem kao turisti dan prije utakmice. Pratili su „el clásico“ izvan stadiona i razgovarali s navijačima, a njihovoj sreći nije bilo kraja nakon što je klub za koji navijaju pobijedio:
- Biti u Barceloni, na Nou Campu i na kraju doživjeti pobjedu Barcelone, o Bože, to je bilo tvoje čudo, napisao je Milad na svom Facebook profilu nekoliko minuta nakon 2-1 pobjede Katalonaca.
Kako nisu imali izravnih letova za Beč u povratku, našli s „last minute“ karte Germanwingsa preko Düsseldorfa. No, Airbus A320 nikad nije stigao do Njemačke, survao se o stijene francuskih Alpa, a o pogibiji su njihove obitelji, koje su još slavile Perzijsku Novu godinu, saznale tek dan nakon udesa. 
 
Autor: Nikola Lipovac