Novinar Jutarnjeg lista Karlo Tašler (22) prošao je na natječaju za AIPS-ov program „Mladih reportera“ koji se održava u Bakuu od 11. do 
29. lipnja u sklopu Europskih igara
 
Pod vodstvom engleskog doajena sportskog novinarstva Keira Radnedgea, 12 mladih reportera iz različitih zemalja proći će „školicu“ svih novinarskih formi za pisano novinsko, agencijsko i magazinsko novinarstvo te vijesti, 
internetsko novinarstvo i fotografiju.
 
Karlo Tašler je prvostupnik novinarstva te student VERN-ova diplomskog studija "Upravljanje poslovnim komunikacijama" i član HZSN-a. U Jutarnjem listu se od proljeća 2014. istaknuo kao marljivi i talentirani suradnik na svim zadacima u redakciji i u širokoj lepezi sportova, pa će mu usavršavanje u Bakuu biti dodatna odskočna daska u budućoj karijeri.
 
KARLO TAŠLER: Kako sam primljen u AIPS-ov program mladih reportera u Bakuu
 
Ovoga ljeta svijet će se upoznati s novim velikim međunarodnim natjecanjem. Riječ je o Europskim igrama koje će svoju premijeru imati od 12. do 28. lipnja u Azerbajdžanu, točnije u glavnom gradu Bakuu. Turnir će se sastojati od 30 sportova u kojima će nastupiti više od šest tisuća sportaša iz cijele Europe, gotovo 200 iz Hrvatske.
Međutim, osim sportaša, priliku za dokazivanjem dobit će i 12 mladih novinara i novinarki koje je Međunarodna udruga sportskih novinara (AIPS), uz potporu nacionalnih udruga odabrala za pohađanje „škole mladih reportera“. Tako će mladi novinari između 18 i 26 godina starosti unaprijediti svoja znanja na svim medijskim platformama. 
Među odabranim sretnicima našao sam se i ja. Vijest da ću na obalama Kaspijskog jezera trenirati svoje novinarske vještine izmamila mi je osmijeh na lice pa sam trenutačno shvatio da se relativno kompleksni postupak oko prijave isplatio.
Za prijavu je trebalo napraviti nekoliko stvari. Uz standardni CV i pismo koje ide uz njega, trebalo je napisati motivacijsko pismo o tome zašto želim biti odabran za program mladih reportera i kakve koristi očekujem da ću imati od toga. To su bile smjernice, a ostatak je bio na meni da ih uvjerim zašto da izaberu baš mene, to jest zašto bih ja trebao biti upravo jedan od 12 novinara koji će dobiti tu nevjerojatnu priliku.
Nadalje, trebalo je skupiti dva pisma preporuke od mjerodavnih osoba koje vjeruju da zaslužujem ići u Bakuu. Prvo sam dobio od Jure Ozmeca, predsjednika Hrvatskog zbora sportskih novinara, a drugo mi je napisao urednik sportske rubrike Jutarnjeg lista Hrvoje Bulešić. 
Time sam osigurao svoju kandidaturu, a samo nekoliko dana kasnije došla je vijest da sam primljen u stipendirani program te da me od 12. do 28. lipnja čeka nezaboravno iskustvo. Uslijedilo je upoznavanje s programom Europskih igara te kompletna usluga pri nalaženju smještaja, rezervacijom avionske karte i sličnih stvari tehničke prirode.