Darko Draženović, dugogodišnji urednik sportske rubrike Večernjeg lista, umro je u 72. godini, izgubio je svoju posljednju borbu protiv bolesti. Posljednji ispračaj biti će u ponedjeljak, 27. travnja 2015. u 15,15 sati u Krematoriju na Mirogoju
 
Onu prethodnu, godinu dana prije, uspio je dobiti. Pa je ove godine, kao i mnogih prethodnih, nazočio godišnjoj skupštini Hrvatskog zbora sportskih novinara, kojemu je bio prvi predsjednik.
 
Darko je rođen u Sisku 1944., gdje je igrao u nogometnim klubovima Segesta i Metalac. Volio je sport, nogomet obožavao. Bio je iznimno studiozan i pedantan i tako mu je i prilazio, kao i svemu čime se bavio. Bio je sjajan novinar, jedan od rijetkih koji je podjednako dobro i pisao i uređivao. I danas sportska rubrika Večernjaka djeluje prema nekim načelima koja je baš on uveo u njezin rad.
 
Prve tekstove Draženović je objavio u sisačkom tjedniku Jedinstvo, sarajevskom Oslobođenju i beogradskom Ehu. Završio je Vjesnikovu novinarsku školu, potom Fakultet političkih znanosti, smjer novinarstvo, magistrirao iz komunikoloških znanosti, prvi među sportskim novinarima u Hrvatskoj. 
 
U Večernjem listu bio je od 1967. Najprije kao honorarni suradnik, a zatim kao profesionalac od 1970. pa sve do umirovljenja 2002. Prošao je u tom razdoblju sve stupnjeve, od pripravnika do urednika sportske rubrike. Najčešće je pisao o nogometu koji je od svih sportova i najviše volio i najbolje poznavao.
Utemeljio je 1972. izbor Večernjeg lista za najboljeg nogometaša godine, najprije Jugoslavije, a zatim Hrvatske. Izvještavao je s nogometnih SP-a od 1974. do 2002.
 
Bio je tajnik Sekcije sportskih novinara Hrvatske od 1975. do 1979. te prvi predsjednik Hrvatskoga zbora sportskih novinara, koji je već 1992. na kongresu u Budimpešti primljen u AIPS.
 
Dobitnik je novinarskih nagrada “Milan Milanović” Saveza za fizičku kulturu Hrvatske u tri navrata, “Zlatnog pera” Hrvatskoga novinarskog društva i Nagrade za životno djelo Hrvatskoga zbora sportskih novinara.
 
Draženović je bio od onih koji nikada ne prestaju usavršavati se. Istodobno, želio je pomoći onima koji žele postati sportski novinari pa je tako pripremao i prvu knjigu o sportskom novinarstvu u Hrvatskoj. Na žalost, nije ju uspio dovršiti...
 
Autor teksta: Zvonko Vukelić
 
Predsjednik HZSN-a Jura Ozmec je obitelji Draženović poslao telegram sućuti 
 
Poštovani,
Energija, volja, znanje, esencija sporta i novinarstva, sve je to otišlo s vašim i našim Darkom. Od njega smo učili, s njim smo stvarali bolju sportsku Hrvatsku, s ponosom osnovali Hrvatski zbor sportskih novinara. Zauvijek će Darko ostati u našim mislima. U osobno i u ime članova HZSN-a izražavam vam iskreno saučešće povodom gubitka velikog kolege i novinara.
 
JURA OZMEC, predsjednik HZSN