Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, kroz razgovor s Lovorkom Magdićem u umaškom Stella Marisu prisjetio se početaka ATP turnira ''Plava Laguna Croatia Open'', ali se i dotaknuo operativne problematike hrvatskog i međunarodnog sporta.
Počinje 29. prvenstvo Hrvatski Telekom Prve lige. Ukratko predstavljamo šefove stručnih stožera, od kojih najmlađi Ivan Prelec ima 32, a najstariji Borimir Perković 52 godine. S prosjekom 43,6  učitelji najboljih tuzemnih nogometaša odreda su pripadnici novije generacije stručnjaka s pretpostavljivo suvremenim shvaćanjima i modernim trendovima. Imat će 36 prilika za pokazivanje i dokazivanje – piše Branko Stipković, novinar portala Prva HNL.
Po klubovima su dakle razvrstani ovako:
'Ulagati novac u klub koji ima evidentne financijske probleme, a da nemamo nikakvu kontrolu novca koji ćemo uložiti. Nije nam prihvatljivo poslovati pod devizom 'ideje naše, pare vaše', rekao je o spajanju s Cibonom Tedeschi – piše Dražen Brajdić, novinar VL.
Svakako valja voditi računa i o ravnomjernoj zastupljenosti klubova u zemljopisnom smislu, no ako se teži prema poluprofesionalizmu, onda to treba uskladiti na neki drugi način, a ne izravnim udarcem na kvalitetnije klubove – piše Branko Tuđen, član HZSN-a.
U organizaciji Agencije za elektroničke medije, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, u muzeju Mimara u Zagrebu, održan je okrugli stol „Žene u hrvatskom društvu“.