Puno toga pametnog, manje pametnog i nepametnog izgovoreno je i napisano posljednjih dana, a u vezi s Vladinim neprihvaćanjem Programskogi financijskog izvješća Hrvatskog olimpijskog odbora. Ne znam u koju ćete od navedenih kategorija na kraju svrstati ovaj tekst, no mene je naročito zaintrigiralo to kako bivši i aktualni predsjednik HOO-a reagiraju na imena potencijalnih budućih čelnih ljudi krovne kuće hrvatskoga sporta.

 

Eh… Ispričavam se što ću (i) ovom prigodom biti pomalo zlurad, no uistinu ne znam kako bih, osim zluradošću i ironijom, trebao reagirati na sljedeći slučaj.
Jučer je, naime, notorni Zdravko Mamić na pitanje kolege Vlade Bobana s Nove TV reagirao rafalom psovki (poslao ga je u pi… materinu) i uvreda (nazvao ga je provokatorom i zlotvorom). Zbog toga je zgrožena urednica i voditeljica Dnevnika Nove TV Romina Knežić zatražila žurnu reakciju Hrvatskog nogometnog saveza jer Mamić je, kako je rekla, visoki nogometni dužnosnik.

Proteklih tjedana proveo sam nekoliko uistinu ugodnih i zabavnih dana u Ljubljani, prateći odlične nastupe naših košarkaša na Europskom prvenstvu u susjednoj nam državi. Svjedočio sam, nažalost, i jednom vrlo neugodnom incidentu u režiji Hrvatskog košarkaškog saveza, odnosno njegovih čelnih ljudi.

 

U petak popodne nazvao me urednik HTV-ovog Dnevnika 3 Siniša Kovačić i pozvao me da gostujem u toj informativnoj emisiji javne nam televizije. Trebalo bi, rekao je, prokomentirati aktualne izjave Zdravka Mamića, pazi sad – u srbijanskim medijima!(?!?)

 

U Hrvatskoj je, ponovimo to još jednom, već odavno prošlo vrijeme razgovora u bijelim rukavicama. Sada igraju samo boksačke. Zato krenimo…
Vjerojatno ste negdje pročitali izjavu predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera, koju je izvjestitelj Sportskih novosti zabilježio na Svjetskom prvenstvu U20 reprezentacija u Turskoj.