Foto: Robert Valai; SNBlanka Vlašić, Ivica Kostelić, hrvatska vaterpolska reprezentacija i košarkašice Gospića CO izabrani su za najbolje u Hrvatskoj za ovu godinu u 59. izboru Sportskih novosti u kojem je sudjelovalo 387 sportskih novinara iz 65 medija.
Najbolja svjetska visašica i atletičarka u 2010. osvojila je zlato na Europskom prvenstvu i dvoranskom SP-u te je pobjednica Dijamantne lige. Drugo mjesto u izboru za najbolju sportašicu pripalo je europskoj prvakinji u bacanju diska Sandri Perković, a treće plivačici Sanji Jovanović.
Ivica, dvostruki osvajač srebrne medalje na ZOI-ju u Vancouveru, slavio je ispred brončanog olimpijca biatlonca Jakova Faka i jedriličara Ivana Kljakovića Gašpića.
Ekipom godine proglašene su košarkašice Gospića, koje su osvojile kup i prvenstvo Hrvatske te regionalnu ligu. Druga je reprezentacija u samostrelu, a treća u karateu.
Vaterpolisti, koji su u Zagrebu osvojili naslov europskih prvaka, slavili su ispred svjetskih prvaka u četvercu na pariće i rukometne reprezentacije.
Nagrada za fair play pripala je odbojkašima Mladosti.
Blanka, Ivica i hrvatska vaterpolska reprezentacija laureati su i u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO). Prema kriterijima HOO-a, najuspješnija ženska ekipa je hrvatska reprezentacija u samostrelu, a muški veslački četverac na pariće izabran je za najuspješniji sportski par, štafetu ili posadu.

Dobitnici najviše nagrade HOO-a, koja nosi ime proslavljenog kanuista Matije Ljubeka, za 2010. su Lino Červar, Janko Goleš, Duško Krstulović, Ive Mustać i Miroslav Žmego Poljak. Posmrtno je za iznimna ostvarenja u rukometu posebnim priznanjem HOO-a nagrađen rukometni trener i izbornik Velimir Kljaić, a nagradu HOO-a za fair play dobio je Jedriličarski klub Labud iz Splita.

Najveće hrvatske sportske nade su judašica Barbara Matić i plivač Ivan Capan, a nagradu za trenera godine dobio je Ante Kostelić.