ZAGREB, 3. veljače (Hina) - Hrvatsko športsko novinarstvo ostalo je bez još jednog svog istaknutog člana. Danas je iznenada u 57. godini u Zagrebu preminuo jedan od najpoznatijih i najboljih hrvatskih radio reportera, Jura Dodig.

Jura Dodig rođen je 4. prosinca 1939. u Zagrebu, gdje je završio fakultet za fizičku kulturu. Od 1965. stalno radi u športskoj redakciji Radio Zagreba u kojoj je u dva navrata, od 1971-75. te od 1989-91. obnašao mjesto urednika športske redakcije. Jura Dodig svojim je specifičnim stilom prenošenja, posebno nogometnih utakmica, unio dosta novina i živosti u dotad ujednačenom stilu prenošenja utakmica. Izradio je abecedarij športa u općoj enciklopediji, te surađivao u izradi športskih almanaha Zagreba i NK Dinama od 1945. do 1985.

Od odlaska u mirovinu 1993. godine, bio je član redakcije Hrvatskog sportskog radija - Radio Cibona, gdje je radio kao mentor mladim novinarima. Jura Dodig još je jutros, kao jedan od najaktivnijih članova Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), i član Izvršnog odbora HZSN-a sudjelovao u svečanoj dodjeli godišnjih i nagrade za životno djelo najistaknutijim hrvatskim športskim novinarima, a poslijepodne je s novinarske lože promatrao susrete poluzavršnice prvog međunarodnog otvorenog dvoranskog teniskog prvenstva Hrvatske.

Datum pokopa Jure Dodiga objavit će se naknadno.