Nagrada za životno djelo - Janko Goleš

Janko Goleš rođen je1945. u Žumberačkim Golešima pokraj Ozlja. U Sportskim novostima je zaposlen od 1975., a prije toga je pet godina radio kao honorarni suradnik.

U Sportskim novostima počeo je kao suradnik, pa novinar reporter, pomoćnik glavnog urednika, zamjenik glavnog urednika i glavni urednik. Izvještavao je s desetak svjetskih i europskih atletskih prvenstava. Trenutačno treći mandat obavlja funkciju direktora Sportskih novosti d.d., Arena d.d. i Revija d.o.o. 

U zagrebačkom i hrvatskom sportu aktivan od 1960. godine. Najprije kao rukometaš, republički sudac, trener u zagrebačkoj Lokomotivi, šef stručnog štaba Lokomotive, član Upravnog odbora, te predsjednik Skupštine kluba. Bio je član Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza te koordinator ženske rukometne reprezentacije.

U Hrvatskom atletskom savezu obavljao je funkcije predsjednika, šefa stručnog stožera i direktora reprezentacije. Nekoliko je godina bio je i direktor atletskog memorijala Boris Hanžeković, a jedan je od glavnih organizatora svih dosad održanih 27 kroseva Sportskih novosti.
Dobitnik Trofeja Zagrebačkog športskog saveza za životno djelo, kao i Nagrade za životno djelo HOO-a.