Dvoboj na stadionu Coliseum bio je peti međusobni okršaj Hrvatske i Meksika i treća pobjeda naše reprezentacije. Duje Čop i Fran Tudor bili su strijelci u 2:1 pobjedi Čačićevih izabranika u prijateljskoj utakmici koja se igrala u Los Angelesu.
 
Sve tri pobjede vatreni su izborili u prijateljskim ogledima, dok su Meksikanci dobili obje službene utakmice. Hrvatska i Meksiko prvi put su se sastali 22. listopada 1992. godine u Zagrebu, a naši su reprezentativci pobijedili 3:0. Najbolji igrač utakmice bio je sadašnji predsjednik HNS-a Davor Šuker koji je na toj utakmici bio dvostruki strijelac (46, 87), a među strijelce se upisao i Dean Računica (82). I drugi prijateljski ogled ovih reprezentacija otišao je na stranu vatrenih. U susretu igranom u Seoulu u lipnju 1999. hrvatska vrsta je pobijedila 2:1. Luis Hernandez je u 26. minuti doveo Meksiko u vodstvo, ali su Igor Bišćan (44) i Josip Šimić (64) uspjeli preokrenuti rezultat.
 
U prvom službenom međusobnom susretu slavili su Meksikanci. U susretu 1. kola G skupine na svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji, Meksikanci su pobijedili 1:0. Jedini pogodak postigao je Cuauthemoc Blanco u 60. minuti iz 11-erca kojeg je skrivio Boris Živković zaradivši pritom crveni karton. Meksiko je osvojio prvo mjesto u skupini plasiravši se u osminu finala, dok je Hrvatska ispala u skupini. Meksiko je bio bolji i na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. U odlučujućem susretu za prolaz skupine Meksikanci su slavili 3:1 poslavši momčad Nike Kovača kući. Međusobni susreti: Hrvatska - Meksiko 3-0 (22. listopada 1992., Zagreb, prijateljska utakmica) Meksiko - Hrvatska 1-2 (16. lipnja 1999., Seoul, prijateljska utakmica) Hrvatska - Meksiko 0-1 (3. lipnja 2002., Nigata, SP u Japanu i Južnoj Koreji) Meksiko - Hrvatska 3-1 (23. lipnja 2014., Recife, SP u Brazilu) Meksiko - Hrvatska 1-2 (28. svibnja 2017., Los Angeles, prijateljska utakmica)
 
 Izvor HINA
 
 
 
 
PRAZNIK HRVATSKOG NOGOMETA U COLISEUMU
 
Legendarni američki stadion Coliseum u Los Angelesu bio je domaćin Meksiku i Hrvatskoj (1:2) u prijateljskoj utakmici. Ovdje su se 1932. i 1984. održavale ljetne Olimpijske igre, a mogle bi opet 2024. godine. Tu su igrali i legendarni Dodgersi, održavali se Super Bowlovi, a i danas služi za najveće priredbe. U subotu je bio dom preko 55.000 Meksikanaca i oko 5000 Hrvata. 
 
Probijajući se kroz vječnu gužvu preko južnog dijela LA-a i prateći zelene rijeke veselih meksičkih navijača, pokušavao sam uočiti gdje su hrvatske majice i popularne crveno-bijele “kockice”.  A hrvatski navijači su pratili mig Čačićeve šarene reprezentacije i nisu razočarali. Na stadion je došlo više tisuća navijača. Samo nekih 20-tak milja dalje od stadiona živi velika zajednica Hrvata u San Pedru, no neki su za ovu utakmicu potegnuli i s drugog kraja Amerike, ili, pak Kanade. 
 
Nisu brinuli za rezultat prije utakmice, došli su slavili prvi dolazak reprezentacije u Ameriku. A kad je Hrvatska počela zabijati, slavlje se više nije ni zaustavljalo. Ostat će uvijek zapisano da je Hrvatska u prvoj utakmici u Sjevernoj Americi pobijedila Meksiko 2:1. Da su došli najbolji 'pojeli' bi Meksikance Jedan od sretnih navijača koji su izdaleka potegli na ovu utakmicu je i Ante Šušnjara iz Clevelanda u Ohiju, jednog od mjesta u Americi gdje su Hrvati najviše dolazili u prvom dijelu 20. stoljeća. Antini korijeni su iz Sinja. Na utakmicu je poveo veliko društvo:  
 
- Došlo nas je 15, obitelj i prijatelji Čačići. Došli smo samo za ovu utakmicu. U Clevelandu sam 44 godine, tamo ima oko 50.000 Hrvata, a u Los Angelesu još više, najviše na zapadnoj obali. Bio sam jednom u Los Angelesu prije 14 godine kada su igrali Croatia iz Toronta i Los Angeles. Dođemo svake godine u Hrvatsku u Dalmaciju, iako nismo baš zadovoljni stanjem tamo. nije to Hrvatsku kakvu smo priželjkivali - kaže Ante, a njegov mlađi rođak dodaje da mu uopće nije smetalo što u Ameriku nisu stigle najveće hrvatske zvijezde: 
 
- Super su naši igrali, bolje nego prva momčad. A uostalom došao sam na utakmicu radi Hrvatske, a ne radi igrača.
 
Tako su razmišljali i ostali navijači, koji su se odlično zabavili na Coliseum stadionu.  
 
- Nije mi problem što nisu stigli najbolji igrači. Malo mi jest žao jer bismo u tom slučaju 'pojeli' Meksikance, ali i ovako je super ispalo. Prvi put je Hrvatska igrala ovdje, a samo 20 milja dalje je San Pedro gdje ima puno Hrvata. Za nas je ovo praznik. Meni je mama iz Slavonije, a tada s Paga. Nismo bili 5 godina u Hrvatskoj, ali ovog ljeta dolazim. Kako je u Los Angelesu? Ma super je, naravno. Nema veze tko je predsjednik Amerike, bitno je samo da radiš dobro za sebe - zaključuje Andre, koji je na utakmicu doveo i američke prijatelje. Premijera vatrenih u Americi privukla je i Aldu (50) iz Vancouvera. 
 
PRENOSIMO Večernji list PIŠE Danijel Lijović iz Los Angelesa